Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte mycket till party

BJÄSTA. KB 65-ÖSK 1-9 – och ännu en etapp på den långa transportsträckan avverkad.
För hemmalaget väntar kval för att rädda division I-platsen och för gästerna – förhoppningsvis – kval till allsvenskan.
Men vad ger egentligen en sådan här match?

Annons

Derby.
Men målfesten undantaget var det inte mycket till party i Bjästahallen i går kväll.
Jumbon KB 65 med endast tolv utespelare hade som väntat inget att sätta emot obesegrade serieledaren ÖSK och av kamp och nerv blev det intet. Enda spänningen för publiken vid sidan av puckkastningen i andra periodpausen var väl att se om hemmagrabbarna skulle spräcka nollan och undvika tvåsiffrigt. Ja blev svaren med minsta möjliga marginal.
Men även om ÖSK-killarna säkert gillar att näta och unga KB 65 kan lära sig ett och annat måste man ställa sig frågan:
Hur kul är det här egentligen?
Klart det inte är enkelt att motivera sig. Men vad ska vi göra? Kan ju inte låta bli att spela matcherna, säger ÖSK-tränaren Lennart Hermansson.
Minen och axelryckningen säger det mesta. Medan elitseriens suveräna ledare Färjestad kan jaga bonuspengar och poängrekord inför fullsatta läktare är tillvaron som herre på täppan i division I norra B betydligt mindre glamourös.
Och mer lurig.
Hur många vinster ÖSK än radar upp under serien är det de två play-off-matcherna om en månad som avgör om säsongen slutar i dur eller moll. Att laget skulle knipa en av de två tätplatserna var närmast givet på förhand, men för att ställas inför det slutgiltiga provet kvalserien till allsvenskan måste man ta sig förbi ett smått hasardartat dubbelmöte.
Visst känns det som ett lotteri, nickar Hermansson. Det är smågrejor som kan avgöra. Fast det är bara att gilla läget. Vi har vetat förutsättningarna hela säsongen.
Att serielunken sällan erbjuder rejält motstånd är heller ingen överraskning. För att lättare motivera sig har Klubben satt upp fem mål, där man snart har uppnått de fyra första. Man vann DM-pool-spelet, ledde serien vid juluppehållet, snodde DM-titeln framför näsan på Modo och kan i nästa omgång säkra seriesegern.
Och att tidigt vara klara för play-off har sina fördelar.
Vi har kunnat planera i god tid, säger Lennart Hermansson. Har tränat hårt, men ska snart börja plana ut. Efter nästa vecka börjar den riktiga vässningen.
Den tilltänkta formtoppen ska ta ÖSK förbi Clemensnäs tvåa i division I Norra A och sedan göra kvalserien till en trevligare upplevelse än senast. Säsongen femte och yttersta mål är självfallet att avancera till allsvenskan.
I fjol gav kvalserien åtta raka torskar. Vad talar för att det går bättre den här gången?
Vi har en mycket bredare trupp främst på backsidan och är bättre tränade. Sedan vet både spelarna och vi ledare vad som gäller. I fjol var det nytt för de flesta av oss. Spelarna var grönare och jag och Bysse gjorde våra första tränarår.
Du låter optimistisk.
Vi har hur bra chans som helst att gå upp, säger Lennart Hermansson.
Jo, det var ju alltså match i Bjästa i går kväll. Med tre mål inom loppet av halvannan minut dödade ÖSK effektivt eventuell spänning, och hann med ytterligare två fullträffar innan första perioden var över.

GUSTAF HÖÖK

Mer läsning

Annons