Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen medalj för Axel

/

Axel Lindh, Härnösandscyklisten i det svenska stafettlandslaget hoppades på en VM-medalj efter flera fjärdeplatser i mountainbike.
Svenskarna slutade elva i Pietermaritzburg, Sydafrika.

Annons

– Jag började få ordning på allt inför eftermiddagens race, sa Härnösandssonen.

Lind körde den avslutande fjärde sträckan efter att Emil Lindgren, elitåkaren inlett och sedan avlösts av Max Wiklund-Hellstadius, junioren. Alexandra Engen, världsmästarinnan fick förtroendet på sträcka nummer tre.

– Nej, det var ingen skillnad. Det gällde bara att köra fort oavsett var jag kör i stafetten.

Italien försvarade titeln, Frankrike var nära att gå ikapp på den sista sträckan och fick nöja sig att bli tvåa. Tyskland slutade trea och Kanada hotade i kampen om bronset efter att ha legat i ledningen periodvis under loppet.

Till sist skiljde det bara elva sekunder mellan länderna.

– På förhand såg det väldigt tajt ut med många medaljkandidater. Efter ett par fjärdeplatser för Sverige, fanns det vissa förhoppningar om att kunna vara med och slåss om medaljerna. Tyvärr räckte vi inte till den här gången.

Axel och de tre övriga svenskarna var sju minuter och elva sekunder efter segrarna, men på behörigt avstånd till Namibia, tolvan.

– Banan kändes okej efter att testat den innan tävlingarna och tränat i terrängen. Den var krävande och passade mig, eftersom jag gillar när det är tekniskt.

Framför sig hade Sverige både Sydafrika och Ryssland, båda tidsmässigt inom räckhåll.

– Efter första passet här nere kändes benen tunga efter den långa resan. Men förmodligen blir de piggare allt eftersom.

Mer läsning

Annons