Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ikväll inleds Kramfors Ridklubbs "Tredagars"

Annons
OBS! Måste med i fredagstidningen!Ikväll inleds Kramfors

Ridklubbs "Tredagars"

Ifjol slog Kramfors Ridklubb till på stort och arrangerande en tvådagars regional hopptävling.

Arrangemanget blev en dundersuccé, och därför har KfRK nu valt att uttöka tävlingsdagarna till tre med start ikväll.Kvällens inledande lagtävling ingår i den lokala hoppserien division III.

- Glädjande nog har hela 10 lag anmält sig, och det är vi jätteglada för, säger tävlingsledarna Peder Melander och Per-Erik Ek.

Självklart har klubben själv ett lag, och lagledaren Camilla Ek har satt upp målet att vara bland de tre bästa i öppningstävlingen för hemmakvintetten.

KfRK-kvintetten består av de tre juniorerna Elin Hellström, Lina Andersson och Jennifer Nyberg samt de lite mer rutinerade Viktoria Sahlin och Monica Åberg.

Men de lär få ett tufft motstånd. Bland de nio övriga lagen kan nämnas att Härnösand och Sollefteå har varsitt, och att Sundsvalls Ridklubb kommer med hela tre lag.

Under lördag-söndag är det enbart individuell tävling, och då stegras också svårighetsgraden. Då hoppas det allt från 90 cm upp till 130 cm.

- I den högsta klassen blir omhoppningen över 140 cm, påpekar Melander.

De höga höjderna, plus det synnerligen välfyllda prisbordet, har gjort att gräddan av ryttarinnorna i hela Mellannorrland anmält sig.

Och det syns verkligen i startlistorna.

- Ja, vi har faktiskt hela 110 olika ekipage anmälda som kommer att göra uppemot 270 starter under helgen, informerar Per-Erik Ek.

270 starter - det är stort det!

KfRK:s "Tredagars" verkar ha kommit för att stanna...

Jens Näsman

jens.nasman@tidningen.to

070/674 17 99Foto: Jens Näsman

Mer läsning

Annons