Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottsfolkets röst: "Fotbollshall stänger möjligheter för andra"

Annons

Självklart behöver vi idrottshallar i Örnsköldsvik. Vi behöver också en publikarena för inomhusidrotterna. Jag har länge sagt att vi behöver utveckla sporthallen så att den anläggningen klarar en
publik på 1 500-2 000 personer.
Den i dag enda elitföreningen som bedriver elitinnebandy förhindras att utveckla sin idrott som publiksport. Publiken finns men skamligt nog inte en idrottshall som klarar kravet.
Att föreningen kanske tvingas till en annan kommun för att vi
inte har en anläggning som klarar publikkravet är mer än en skam.

Inför kommande säsong skärper Innebandyförbundet publikkravet. Ska innebandyn utvecklas i Ö-vik behöver vi ÖSK som elitlag i innebandy på både dam och herrsidan. Att då i det läget lägga fram ett förslag att vi nu ska satsa på en fotbollshall och att den då delvis ska finansieras med kommunala medel är inget annat än ett slag under bältet.
Det enda anständiga nu är att vi i samband med att vi bygger till paradisbadet också ser till helheten i det huset och även utvecklar sporthallsdelen. Möjligheten till detta stoppas just nu av ointresse av att utveckla hallen av framförallt anläggningens chef.
Vill däremot fotbollsklubbarna bygga en fotbollshall inne i centrala stan är ni naturligtvis helt fria att göra så. Men att då räkna med offentliga medel som huvudfinansiering menar jag då måste anses som helt uteslutet.

Har politikerna i kultur och fritid uppfattningen att det är fotbollens tur och att offentliga
medel ska läggas på detta menar jag att det kräver en förklaring som de nu har haft ett antal veckor på sig att ge.
Varför håller ni tyst?
Bör inte Holmgren med flera förklara vad ni har för uppfattning i fotbollhallsfrågan ?
Jag blir bara mer och mer fundersam på Kent Sellgrens roll och ställer mig frågan om inte Sellgrens agerande i fotbollshallsfrågan tenderar att konkurrera med hans roll som kommunaltjänsteman.
Är Sellgrens roll i fotbollshallsgruppen en förtoendeskadlig
bisyssla?
Sellgren är anställd av kommunen och ansvarar för byggprojekt. I lagen om offentligt anställda (LOA) tas just förtroendeskadan upp i samband med uppdrag.
Även i kollektivavtalet regleras offentligt anställdas bisysslor. Jag menar att det kan finnas anledning för kommunen att titta på om Sellgrens engagemang kan verka menligt. Andra, som jag menar, viktigare hallbyggen kan bli åsidosatta eftersom Sellgren uppenbarligen verkar för en fotbollshall.
Är det av den anledningen att inget händer med utbyggnad av sporthallen som publik och idrottsarena ?
Hur länge ska vi vänta på det ?
Är det så att ÖSK med sina två elitlag inte ska kunna spela sina hemmamatcher i Ö-vik?

Nu till min kritik angående fotbollshallen som publicerades som en insändare i allehanda för ett antal veckor sedan och som Kent Sellgren ilsket kommenterade i en insändare. Av misstag
publicerades mitt e-post meddelande till en sportjournalist som en insändare.
Det var inte meningen att det skulle vara en insändare utan
mera som underlag för andra artiklar i ämnet. Det jag sa till journalisten och det jag skrev fick fritt citeras men det avsåg inte att i sin helhet publiceras som insändare.
Jag står visserligen för hela
innehållet, vilket jag talat om för tidningen, men jag beklagar språkvalet som opassande. Jag har ingen rätt att kalla någon för
galenpanna eller något annat.
Jag hade naturligtvis formulerat mig sakligare i en insändare om den varit avsedd som insändare.

Avslutningsvis kan jag självklart redogöra för min uppfattning angående fotboll, som jag tycker är en förträffligt bra idrott för barn och ungdomar och även för andra. Jag tycker också att den har all rätt, som i dag, att utövas även inomhus och året runt.
Jag tycker dessutom att en idrottshall i anslutning till Folkets Park är en mycket bra lösning och en möjlighet att utveckla både Folkets Park och dess verksamhet, som jag verkligen värnar om och dessutom är delägare i.
Ska hallen bli verklighet måste man först börja med att tilllåta
alla att använda den och inte som Sellgren nu gjorde utesluta någon.
Det höjer inte glädjen att stödja idén.

Så ett tips till fotbollen, Sellgren och fotbollsförbundet om ni nu menar allvar med en hall är att bjuda in idrottsrörelsen till ett möte på Folkets Park där vi ser över möjligheten till samverkan och där alla får känna sig välkomna. Det tycker jag är en mycket bättre början. Annars tror jag att ni just har sett slutet innan det ens har börjat.

L Å Norman

SPORTEN

Mer läsning

Annons