Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBC-poängen flög sin kos i slutsekunderna

Annons
IBC-poängen flög sin kos i slutsekunderna

- Usch, vad grymt!

- Vi kämpade ju oss tillbaka i sista och så får de avgöra 19.57!

IBC:s bäste spelare i hemmapremiären mot Teg/Umeå, målvakten Michael Swedin, hade svårt att acceptera lördagens 5-6-förlust.Att IBC Hernösand kommer att få det tufft som nykomling i division I Norra har alla anat.

Efter två perioder av hemmapremiären mot Teg/Umeå pekade ingenting på att förlusten i första omgången (4-7 borta mot Alfta) skulle kunna följas upp av en seger.

Förutom en stark IBC-period i slutet av den första perioden, hade Teg/Umeå dominerat spelet fullständigt. Och klasskillnaden i passningsspelet var oerhörd.

Framförallt Teg/Umeås förstaline bjöd på flera underbara anfall, men då skotten antingen sköts utanför, rakt på IBC-backarna eller räddades av utmärkte hemmakeepern Michael Swedin, var underläget "bara" 3-5 inför den sista akten.

- Ja, vi kände inte alls att det var kört inför sista perioden, och jag tycker också att vi kom bättre in i matchen i sista. Men självklart känns det snöpligt att förlora på ett mål i slutsekunderna, konstaterar IBC-coachen Peter Bäckman.

ï Din syn på Karlströms utvisning för felaktigt avstånd 18.04?

- Tja, visst är det olyckligt att vi skall vara så heta när vi själva är en man mer och vi har 5-5.

- Men det riktigt onödiga är förstås när han sedan knuffar omkull deras kille och åker på matchstraff. Förmodligen missar han nästa match nu, suckar Bäckman.

Karlström själv var förstås också nedstämd efteråt:

- Klart man känner sig skyldig när man tar en utvisning med två minuter kvar, men jag såg inte att de inte slog igång frislaget direkt.

- Om han missade eller om det var en medveten fint vet jag inte, men en sak är säker och det är att matchstraffet var hårt dömt.

- Deras kille höll på att vifta med fingrarna upp i ansiktet på mig och då knuffade jag bort honom lite lätt.

Spelskicklige Jernberg läste dock situationen och utnyttjade Karlströms "vedergällning" perfekt och fixade ett 5 mot 4-läge.

Ett läge som nog egentligen borde varit ett 5 mot 3. En tvåa för Karlströms avståndsutvisning, plus ett lagstraff för matchstraffet...

Det verkade dock som om att IBC skulle kunna tvinga fram en förlängning, men med tre sekunder kvar hittade Andreas Lundholms långskott in bakom en skymd Michael Swedin och därmed snuvades IBC på poängen, 5-6.

Snöpligt. Men klart rättvist...

Jens NäsmanIBC Hernösand-Teg/Umeå

5-6 (0-0, 3-5, 2-1)

Andra perioden: 1-0 (2.22) Rickard Brandt (Jocke Melander), 1-1 (3.19) Clas Forsberg, spel 5 mot 4, 1-2 (3.31) Daniel Jernberg, 1-3 (9.43) Tobias Eriksson, 2-3 (10.42) Benny Ödlund (Jonas Svanberg), 2-4 (14.11) Daniel Jernberg, 2-5 (17.26) Jimmy Lindström, spel 5 mot 4, 3-5 (18.57) Jonas Nordin (ua).

Tredje perioden: 4-5 (2.06) Benny Ödlund (Roger Öhlund), 5-5 (13.55) Roger Öhlund (Benny Ödlund), 5-6 (19.57) Andreas Lundholm, spel 6 mot 4.

Skott: 27-23 (8-4, 11-12, 8-7)

Utvisningar: IBC - 4x2 min, 1x5 min (matchstraff), Teg/Umeå - 1x2 min.

Publik: 163 betalande

Mer läsning

Annons