Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IBC kraschlandade efter flygturen från Trollbäcken

Annons
IBC kraschlandade efter flygturen från Trollbäcken

I förra omgången lyfte nästjumbolaget IBC Hernösand Hornets och besegrade serieledarna Trollbäcken.

Men flygturen blev temporär.

I går kraschade laget rejält hemma mot Hässelby/Kälvesta, 3-7 (1-2, 0-4, 2-1).Efter den första perioden fanns det ingen anledning att befara att lagets seger senast var en engångsföreteelse.

Visserligen ledde gästerna med 2-1, men målen tillkom med blott 59 sekunders mellanrum och båda kunde sorteras in under kontot för "bjudningar".

Så långt var IBC det bättre laget, men man har fortfarande svårt att ha kyla nog att slå det där sista öppnande chanspasset för att ställa en lagkamrat med öppet mål.

Nio gånger av tio drar man nu istället iväg ett skott mot mål på egen hand.

OK.

Har motståndarna en darrig keeper så ramlar säkert en och annan boll in - men det hade inte mittenlaget Hässelby/Kälvesta i går...

- Nej, deras keeper var bra. Och tyvärr är det så att vi behöver ha utdelning framåt för att vi skall vara på hugget hela matchen, menar IBC-coachen Peter Bäckman.

Förstår Ni vad som hände? Ja, just det. IBC gjorde inte ett enda mål i andra perioden på de sju skott som nådde mål. Dessutom tappade laget både linjerna och tempot i sitt spel.

Hässelby/Kälvesta sköt dubbelt så många skott i mittenakten, fjorton, men framförallt gjorde man det i öppnare lägen.

Fyra av dem letade sig in i nät. 1-2 blev alltså till 1-6.

- Men det var inte vår debuterande målvakt Markus Kristofferssons fel. Flera av utespelarna slutade ju att kriga ute på banan och de kunde ju helt ostörda rulla ut oss i mittenakten, påpekar Bäckman.

- Med den inställningen kan vi aldrig klara oss kvar i den här serien, så enkelt är det.

Efter det att Joakim Nothén skickade in 1-7 på straff drog gästerna ned på tempot och började förbereda sig för den sena bussresan hem till Stockholm.

IBC reducerade två gånger om. 2-7 kom liksom 1-2 till på frislag (Benny Ödlund bägge gångerna), men det sista IBC-målet var faktiskt ett spelmål där Roger Öhlund och Joakim Melander växelspelade snyggt. Just Öhlund tillsammans med målvakten Markus Kristoffersson och backen Håkan Karlström är de enda som klarar sig undan med godkänt.

Jens NäsmanIBC Hsand-Hässelby/Kälvesta 3-7 (1-2, 0-4, 2-1)

Mål, IBC: Benny Ödlund 2 (båda på frislag), Roger Öhlund.

Hässelby/K: Stefan Andersson 3, Thomas Bjärhult, Daniel Larsson, Isac Berglund, Joakim Nothén (straff).

Skott: 19-24 (9-3, 7-14, 3-8)

Publik: ca 250-300

Mer läsning

Annons