Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I 21-skyttar tar sikte på JVM

Annons
I 21-skyttar tar sikte på JVMI 21 har ett av landets bästa damstall i skidskytte - det vet vi.

Men här kan vi även presentera kvartett herrjuniorer som är riktigt på gång och som alla tagit sikte mot JVM i vinter.

- Får vi vara friska och skadefria ska vi kunna vara med och kämpa om en JVM-biljett, säger Oskar Malker, Henrik Olsson, Jonas Johansson och Johan Femling.

Det här är ett riktigt lovande herrjuniorgäng. Det bästa I 21 ställt upp med någonsin inför en säsong.

- Vi tror mycket på de här killarna och gläds även över att vi har en sådan fin bredd i klubben. Nu har vi bra förspänt från ungdomar och ända upp till seniorer, konstaterar en nöjd I 21-ordförande, Hans Nauclér.

Juniorstallet med Oskar, Henrik, Jonas och Johan, går samtliga på skidskyttegymnasiet i Sollefteå. Och det ger dem oerhört fina möjligheter att utvecklas i sporten.

- Klart att det betyder mycket när vi kan kombinera studier och träning. Det skulle vara näst intill omöjligt att vara med i toppskicktet om vi inte hade de här möjligheterna som skidskyttegymnasiet innebär.

Jonas Johansson och Johan Femling var med på JVM redan förra säsongen och därför bör de rimligen vara aktuella även den här vintern. Henrik och Oskar däremot stod utanför JVM-truppen senast, men båda vill gärna blanda sig in i diskussionen den här säsongen.

- Men konkurrensen i den här åldersgruppen är väldigt tuff i landet och det kommer att krävas flera bra resultat för att bli uttagen.

En fördel som I 21-kvartetten har är att de kan träna tillsammans och det betyder mycket för utvecklingen. De sporrar varandra hela tiden:

- Med bättre konkurrens ökar kvalitén på träningar och visst är det bra att vi är flera som kör tillsammans.

Ett annat mål de har i vinter är att vinna SM-guld i stafett. Det blev silver på hemmaplan förra säsongen, men nu vill I 21-grabbarna kliva högst upp på tronen.

- Det är bara guld som räknas, konstaterar alla gemensamt.

Det borde blivit guld redan i vintras. Men en riktig fadäs ställde till det för I 21-juniorerna - de åkte en straffrunda för mycket (!) och förpassades därigenom till silverplatsen.

Men det är historia och nu blickar de framåt.

- Jag tror också att killarna tar revansch i vinter och att minst två får åka till VM, säger Daniel Olsson, tränare på skidskyttegymnasiet och coach i I 21 för tredje säsongen i följd.

Han är också övertygad om att hela I 21 som klubb går mot en ny fin säsong:

- Vi har många duktiga ungdomar. De är träningsvilliga, ambitiösa och det brukar alltid ge positiva effekter. Visst kommer det här att bli en rolig säsong, avrundar Daniel.

Jonny Dahlgren

070 - 566 74 53

Mer läsning

Annons