Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I 21:s yngre skyttar höll sig framme i Torsby

Annons
I 21:s yngre skyttar höll sig framme i Torsby

Det var framför allt de yngre skidskyttarna i I 21 som utmärkte sig vid helgens tävlingar i Torsby.

Tjejerna i D 15-16 tog hand om de fyra första platserna i gårdagens sprintlopp som avgjordes i jakstartsform.

- Otroligt starkt av tjejerna, betygsatte coachen Daniel Olsson.

Louise Salthammer var i ledningen före Jenny Jonsson efter lördagens sprint. Men igår blev det ombytta roller när Jenny var snabbast in i mål. Dessutom åkte Elin Telhammer upp sig till tredje- och Emma Löfgren till fjärde plats.

Även grabbarna klarade sig bra.

Marcus Femling var etta i lördags och tvåa igår medan Martin Billberg noterades för en fjärde plats båda dagarna.

Helena Jonsson (17-18) tog en bronspeng första dagen, och igår blev det ett pinnhål högre upp för henne i prislistan.

I herrar 17-18 svarade Magnus Olsson för en sensation när han i lördags körde in på första plats i sprintloppet. 24 sekunder före JVM-åkaren Christian Tysk, och Joakim Styf var femma. Magnus lyckades inte hålla Christian bakom sig igår, men blev i alla fall tvåa vilket är klart godkänt. Det betyget får även Joakim Styf som körde upp sig till en tredje plats.

Johan Femling hade i Torsby chansen att säkra en JVM-biljett om han körde bättre än Erik Hansson I 19. Det var väldigt jämnt emellan dem i lördags. Erik var tvåa och Johan tog placeringen därefter. Men igår föll dessvärre Johan tillbaka i prislistan samtidigt som Erik åkte jämnt och säkert och blev tvåa på nytt. Det resulterade i att Johan ställdes utanför JVM-landslaget.

Jonas Johansson får åka till JVM, det berättade Tidningen i förra veckan. Han var femma i lördags, men åkte upp sig till en tredje plats igår.

Till sist Camilla Westin i damernas seniorklass. Camilla gjorde bra ifrån sig, men kunde aldrig hota SK Bores Linda Bengtsson. Två silverplatser är dock fullt godkänt av Camilla.

Jonny Dahlgren

jonny.dahlgren@tidningen.to

Mer läsning

Annons