Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I 21 fick med fem skidskyttar i J-landslaget

Annons
I 21 fick med fem skidskyttar i J-landslaget

Fem skidskyttar i juniorlandslaget.

Det blev nästan jackpot för I 21 IF när landslagstrupperna för juniorer offentliggjordes igår.

Sollefteåklubben fick med fyra herrar samt en damjunior i landslaget kommande säsong.

- Tillsammans med SK Bore är vi ledande i Sverige. Kul för våra juniorer och inte minst för klubben, konstaterar en belåten Hans Nauclér, ordförande i I 21 IF.

De som kan titulera sig landslagsåkare är Jonas Johansson, Joakim Styf, Magnus Olsson och Magnus Jonsson samt Helena Jonsson.

- En glad överraskning och en sporre för mig under försäsongsträningen, tycker Magnus Olsson, 17 år.

Han fick sitt genombrott i sporten i vintras när han, aningen överraskande, tog hem slutsegern i VW-cup. En meriterande vinst och dessutom tog han ett SM-silver i jaktstart.

- Min bästa säsong hittills som skidskytt, betygsätter han. Men självklart vill jag bli ännu bättre och gärna redan den här säsongen.

Magnus Olsson studerar till vardags vid GB-skolan i Sollefteå och han är en av eleverna på skidskyttegymnasiet. Det har utan tvekan inneburit ett lyft för honom.

- Men fortfarande kan jag bli mycket bättre. Jag måste framför allt förbättra mitt stående skytte, säger han.

Han tävlar också i längdskidåkning och det gör han i Remsle UIF:s färger.

- Har inte bestämt riktigt vad jag ska satsa mest på i framtiden, utan det beror helt och hållet på hur skyttet fungerar framöver.

Magnus Olsson är inte ensam i familjen som kan skryta med landslagsmeriter. Så sent som för två säsonger sedan ingick storebror Henrik i J-landslaget.

Junioråldern kommer av allt att döma att förlängas i skidskyttet från och med kommande säsong. Det finns ett förslag på att förlänga upp till 21 år och det väntas klubbas igenom inom kort. Det betyder att I 21 IF får ett enormt juniorstall i vinter - närmare 20 herr- och damjuniorer och det kan ingen annan klubb i Sverige stoltsera med.

Tre helt nya ansikten dyker upp i den skaran i I 21 IF i vinter och det är Fanny Johansson, Umeå, Erik Halvarsson, Hede, och Maria Kleverud, Härnösand.

Jonny Dahlgren

jonny.dahlgren@tidningen.to

Mer läsning

Annons