Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HVK:s flickor gjorde succédebut

Annons
HVK:s flickor gjorde succédebut

I avsaknad av seriespel fick HVK:s volleybolltjejer mellan 12-17 år, kröna sin säsong med deltagande i den stora turneringen Gamen Games i Vännäs som avgjordes den gångna helgen.

Och trots att några av tjejerna gjorde sin första riktiga tävlingsmatch lyckades man fantastiskt bra.

I gruppspelet noterades man för fyra raka segrar mot i tur och ordning Vännäsby lag 2, Skellefteå, Vännäs 1 lag 1 samt Norsjö 87.

- Det innebar att vi gick direkt till final mot den andra gruppvinnaren, Glommersträsk, berättar HVK-ledarna Johan Frykland och Håkan Gisselman.

I finalen hade man emellertid inte så mycket att säga till om, men en andraplats i säsongens både första och sista framträdande, lovar förstås gott inför kommande säsong.

- Ja, under det här året har vi väl allt som allt haft ett 25-tal tjejer igång födda 1984-1989. Vissa har väl kommit och gått, men det känns ändå som att det finns ett genuint intresse i gruppen som är något att bygga på inför framtiden, summerar Frykland.x x xHVK:s damlag slutade på en hedersam andraplats i den division III-serie som avslutades i och med onsdagens möte mellan Vännäs och Glommersträsk.

- Det är mer än klart godkänt av tjejerna, berömmer HVK-coachen Thomas "Molle" Mohlin.

Vad som händer nästa säsong är för tidigt att sia om, men steget upp till att deltaga i norrlandsettan är rejält stort.

Främst ekonomiskt.

- Ja, det krävs en 15 000-20 000 kronor extra i så fall och det är inte pengar man får fram utan vidare.

I väntan på nästa säsong kommer några av tjejerna i klubben att göra en rejäl satsning på beachvolley. Det handlar om duon Maria Hallberg och Kicki Westerlund som alltså kommer att tävla för HVK-klubben även sommartid.

Med viss framgång misstänker vi.

Att kvalitet finns visade man i samband med Norrländska beachvolleymästerskapen i Umeå förrförra helgen. Där slutade paret Hallberg/Westerlund på en finfin andraplats - trots att de dessutom spelade två inomhusmatcher med serielaget samma helg!

Jens Näsman

Mer läsning

Annons