Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HVe – och fasa

JÖNKÖPING.Fjärde raka förlusten mot HV 71. Men tro inte att Modo-tränaren Jim Brithén deppar ihop för det.
- Nejdå, vi gör en bra match. Det är små marginaler som gör att vi har förlorat alla matcher mot HV 71 den här säsongen.
I går blev det 2-3 (0-1, 1-1, 1-1) i Kinnarps Arena efter att Per-Åge Skröder avgjort för HV 71 i slutminuterna.

Annons

Det är egentligen osannolikt att slå Modo fyra gånger. Jag är väldigt nöjd med vår insats, vi möter trots allt elitseriens formstarkaste lag, sa den belåtne HV-tränaren Harald Lückner.
HV 71, som åkte på en rejäl mina mot Malmö senast (förlust 4-10), var genomgående det bättre laget och skapade mängder av klara målchanser.

NÄRA TRE FÖR KALLE
Framför allt var det finländaren Kalle Sahlstedt, centern som var på väg till Modo i somras men hamnade i HV istället, som på egen hand stod för flertalet möjligheter.
1-0 slog han turligt in efter att en stolpträff lurat Modo-keepern Peter Hirsch. Även 2-1 var signerat Kalle Sahlstedt. Den här gången styrde han pucken förbi en chanslös Hirsch.
Minuterna senare hade Sahlstedt ett gyllene läge att göra sitt tredje mål för kvällen. Men en spektakulär räddning av Modos danske målvakt löste situationen för Ö-vikslaget.

KLEN INLEDNING
Modos första period var inget vidare. HV 71 visade sin klass och skapade bra tryck i Modos zon. Så även i andra ronden, där dock Modo inledde med att kvittera HV:s ledning från första perioden (Mattias Weinhandl).
Inför slutperioden gick Jim Brithén ned på tre kedjor för att få bättre fart i anfallsspelet.
Genidraget var att placera Joakim Lindström med Mikael Wahlberg och Magnus Wernblom. Den trion lyckades omgående kvittera, detta efter ett skickligt konststycke av Joakim Lindström, för dagen på gott spelhumör.
Det kändes nödvändigt att gå ner på tre kedjor och visst blev det lite bättre fart i sista. Framför allt gör "Jocke" en riktigt bra avslutning, berömde Jim Brithén.
Matchen såg ut att gå mot förlängning när Miroslav Hlinka drog på sig en onödig utvisning efter 16.26.
Knappa minuten senare lyste 3-2 på resultattavlan. Per-Åge Skröder hade då, i powerplay, slagit in ledningspucken för HV 71. Ett mål som också fastställde slutresultatet.

RÄTTVIS HEMMASEGER
Det är verkligen små marginaler. Utvisningen var tveksam och i situationen som föregick målet såg det ut som offside. Men sån't är livet, HV vinner rättvist, ansåg Jim Brithén.
Lite trögt och stundtals slarvigt Modo-spel, men på det hela taget en godkänd arbetsinsats. Modo kunde mycket väl ha fått en eller två poäng med sig. Nu blev det inte så och HV 71 tog därmed ett stort kliv närmare den eftertraktade andraplatsen i tabellen.
Vi ställer till det lite för oss själva i dag, men så här är det. Nya tag, sa Modos lagkapten Pierre Hedin.
Peter Hirsch mycket bra i målet, Pierre Hedin och Andreas Pihl bästa backar samt goda insatser framåt av främst Mattias Weinhandl, Kim Staal och Joakim Lindström (för sin tredjeperiod).
Lindström lämnar nu truppen för att ansluta till juniorlandslaget.
Modo-laget reste direkt efter matchen vidare mot Malmö, där MIF Redhawks väntar på tisdag. Anders Byström

SPORTEN

Mer läsning

Annons