Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huvudspåret finns i Brasilien

/
  • Sollefteå försöker knyta till sig anfallsspelaren Alessandro Pedro Ribeiro som befinner sig i Brasilien

Sollefteå GIF är på jakt efter spelare med offensiva kvalitéer och huvudspåret finns i Brasilien.

Spelaren det handlar om är forwarden Alessandro Pedro Ribeiro som tidigare spelat två säsonger i Sollefteå och han har även representerat Junsele och Friska Viljor.

Annons

– Det är korrekt. Vi har kontakt med varandra och Ribeiro har för avsikt att flytta till sin flickvän i Sollefteå. Klart att vi är intresserade av honom. En tränad och skadefri Ribeiro vore en stor tillgång för oss, säger sportchefen Anders Qvist.

Alessandro Pedro Ribeiro gjorde 20 mål för Friska Viljor och därefter följde två säsonger i Sollefteå GIF. Men han var ganska skadebenägen och missade många matcher för klubben.

– Men en frisk och bra tränad Ribeiro skulle ge oss den spets vi söker efter, betonar Anders Qvist.

Ribeiro är i Brasilien för tillfället och tanken är att han söka uppehållstillstånd genom Migrationsverket:

– Det här kostar oss ingenting och han söker inte uppehållstillstånd som fotbollsspelare, utan för att han vill flytta hit till sin flickvän.

I Sollefteå arbetar de för högtryck med att forma den spelartrupp som de använda sig av säsongen 2014. Richard Aarseth kliver som Sporten tidigare berättat in som ny tränare efter Roger Dannberg som klev av efter sitt lyckosamma inhopp under hösten.

– Vi har två spelare som jag fått besked av att de slutar hos oss. Det är Jörgen Bodin samt Kamzat Udugov som ska flytta till Göteborg.

Men Sollefteå har fått in två nya kort också. Det är målvakten Jonathan Halén som den gångna säsongen stod i IFK Sundsvall samt Ali Ali som närmast kommer från Undrom.

– Dessutom har vi fått klartecken från Fredrik Mähler som fortsätter hos oss även kommande säsong. En mycket viktig pusselbit i vårt lagbygge, säger Qvist som tycker att spelartruppen ser bra ut för dagen.

– Vi har en bra trupp, men målet är att spetsa till den ytterligare och ett led i detta kan vara att knyta Ribeiro till oss.

Mer läsning

Annons