Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högardh nätade igen

Örnsköldsvik. Det är kul när sånt man har snackat om går hem på match.
– Fortsatt att åka, tänkte jag. Kände att han kom bra, höll inne passet och gjorde en ”tittfint”, säger backen Janne Öberg.
Peter Högardh skar in och passningen kom i precis rätt ögonblick. Högardh åkte sig fri och satte pucken högt i Mikael Sandbergs plockhandskryss.

Annons


En smörpassning. Vi har pratat om att spela så där, säger Peter Högardh som haft måltorka ett tag.
Ja, det var ett tag sedan. Wahlberg har ju börjat göra mål i stället, säger Modos bäste målgörare och skrattar.
Högardh hade gått mållös från isen på de åtta senaste matcherna. Hans 18:e fullträff sänkte ett hårt arbetande Linköping. 2-1-målet kom efter 16.45 av tredje perioden. Drygt minuten senare satte Mikael Pettersson pucken mellan benen på Sandberg i friläget.
Modotränaren Jim Brithén, som mötte sin gamla klubb, var tvungen att göra något inför slutperioden. Han bänkade tre spelare och ändrade lite i kedjorna. Med tre formationer fick Modo fart på spelet. Och målen kom.

ANDRAPLATSEN I SIKTE
Linköping är stabila och vi kom inte åt dem i början. Ett klokt lag som är svårspelat. Vi har haft flyt som lyckats vinna alla fyra matcher, förklarar Högardh.
Med en stark spurt vände Modo ett hotande nederlag till seger med 3-1 (00, 01, 30).
Brithén har ju några gånger påpekat att man hemskt gärna vill ta fler poäng än vad Modo mäktade med i fjol. Modo har nu 80 poäng en mer än förra säsongen och det återstår åtta matcher.
Nu återstår ett annat mål. Att ta andraplatsen och utsikterna är goda. En poäng bakom Djurgården och Modo har en match mindre spelad än stockholmarna.
Modo har ett imponerande facit. Bara tre förluster under ordinarie tid på de 23 senaste matcherna.
Det såg dock länge mörkt ut i går kväll. Ett hårt jobbande Linköpingslag med en lysande målvakt i Mikael Sandberg var nära att skrälla.
Första perioden var riktigt dålig från Modos sida. Ingen fart och trots att man fick chansen att spela i numerärt överläge tre gånger avlossades knappt några skott mot Sandberg.
I andra fick Modo lite bättre fart på skridskorna. Men man hade väldigt svårt att komma in på mål. Linköping kontrade in 1-0. Ett vackert mål av Ragnar Karlsson, förre Modoiten, som var het den här kvällen. Han kamperar ihop med Magnus Gästrin även han med förflutet i Modo som ÖA skrev om i går.
Linköping var sedan nära att öka på ledningen, men Peter Hirsch svarade för en härlig slajdräddning.
Janne Öberg konstaterade efteråt att enda chansen till seger var att man skulle våga gå in på mål. Det gjorde Modoiterna i tredje. Att Brithén gick ner på tre kedjor och samtidigt möblerade om lite fick en positiv inverkan. Genast blev det bättre fart.

RISIGT POWER PLAY
Peter Högardh låg även bakom första målet.
Jag hade två man i ryggen. Wahlberg skrek åt mig att han var på plats. Jag tittade upp och lämnade pucken till honom, berättar Högardh.
Wahlberg tog emot och drog iväg ett dragskott som gick in vid Sandbergs vänstra stolpe.
Peter tyckte att spelet i power play inte var så tokigt. Det höll vi inte med om. Okej, det femte var inte så pjåkigt. När Barry Richter fult tacklade Miroslav Hlinka i ryggen (konstigt att det inte blev mer än två minuter) fick Modo chansen med en man mer igen.
Det var på tiden att vi nätade i power play. Jag brukar skjuta där uppe och det lyckades igen, säger Högardh om sitt granna 2-1-mål, men passet från backen Janne Öberg var minst lika vackert.
Målet knäckte Linköping. Deras krafter tog slut. Inte märkligt eftersom laget spelat tre tuffa matcher inom loppet av fem dagar.
När Linköping ändå försökte hitta på något i anfallszon kom ett misstag. Stefan Öhman la fram pucken till Mikael Pettersson som blev fri nästan från egen blålinje.
På söndag är det den årliga All Star-matchen i Globen. Sex Modoiter finns med i norrlaget som coachas av Jim Brithén.
Därefter återstår två matcher innan OS-uppehållet.
Modo tar sig an Södertälje borta på tisdag och AIK i Kempehallen på torsdag.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons