Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärta och vilja gavKramfors en derbypoäng

Annons
Hjärta och vilja gav

Kramfors en derbypoäng

Ett stort hjärta och massor av vilja räcker långt i hockeyns division I.

Det fick vi ett bra bevis på när Kramfors överraskande tog en poäng av topplaget Sollefteå i en match som slutade 3-3 (1-2, 0-0, 2-1) i Latbergshallen igår kväll.

- Självklart måste jag vara glad över poängen. Det är svårt att säga om det var en vändning, men i alla fall var det ett trendbrott, konstaterade Anders Sahlén i Kramfors efteråt.

Han kunde vara stolt över sina spelare. Undantaget några riktigt onödiga utvisningar i slutet av matchen som kunde blivit avgörande, gjorde Kramfors efter sina resurser en riktigt bra match.

- Vi kämpar oss till den här poängen och tar den dessutom fullt rättvist. Tycker faktiskt att vi skapade de allra vassaste chanserna, fortsatte Sahlén.

Tränarkollegan i Sollefteå Mikael Nilsson/Sköld har en hel del att fundera över, men framför allt måste spelarna rannsaka sig själva. Ingen vilja och aggressivitet, inte ens i matchens slutminuter när man i händelse av ett 4-3 mål vunnit tillbaka lite av hedern i alla fall.

- Det är helt och hållet en inställningsfråga. Men egentligen förstår jag ingenting, vi pratar om saker och ting här inne, men sedan gör vi ingenting av det ute på isen.

- Klart att jag är besviken på spelarna. Så här kan vi inte fortsätta utan nu måste vi sätta oss ned och diskutera igenom det här, suckade Mikael Nilsson/Sköld.

Men klart är att de 320 betalande åskådarna i Latbergshallen trivdes den här kvällen och vi förstår dem. Det var nämligen ett tätt, tufft, tempofyllt och framför allt dramatiskt derby.

Sollefteå hade den första perioden helt och hållet. 12-6 i skott och med lite bättre skärpa hade gästerna punkterat tillställningen redan här, för visst var 2-1 klart i underkant sett till spelfördelningen.

Betydligt jämnare spelmässigt i andra perioden som präglades av småfult spel och många utvisningar. Inga mål dock, men de kom i slutronden.

Först kvitterade Johan Sköldqvist till 2-2 och sedan gav Claes Lundin Kramfors ledningen för första gången i matchen när matchuret visade 6,15.

Men glädjen blev inte långvarig för hemmaspelarna som i ivern efter en seger poäng drog på sig flera onödiga utvisningar. Sollefteå fick bland annat spela 5-3 i över en minut vid två tillfällen och ett av dem utnyttjade laget - backen Leif Englund pangade in kvitteringen bakom storspelande Fredrik Persson i hemmaburen.

3-3 stod sig sedan matchen ut, trots många chanser åt båda håll. Sollefteå hade två stolpskott, Kramfors hade en puck inne alldeles i slutet men domaren Ulf Wölker godkände det inte på grund av av buren var ur sitt läge.

Avsiktligt, ansåg man i Kramforslägret, och då ska det vara straff eftersom det återstod mindre än två minuter. Wölker menade dock att Mats Rådström, målvakten i Sollefteå, omedvetet slajdade in i stolpen och därigenom flyttades målburen.

Målvakten Fredrik Persson lysande i Kramfors. Stefan Olofsson mycket nyttig också i Kramfors.

Sollefteå kan bättre, men man måste visa det också.

Jonny Dahlgren

070 - 566 74 53

Kramfors-Sollefteå

3-3 (1-2, 0-0, 2-1)

Målen: 0-1 (5,08) Peter Danielsson (Pär Karlström), 1-1 (7,23) P-O Westman (Stefan Olofsson och Kristoffer Kretz), 1-2 (17,06) Pär Karlström (Farzad Kojasteh och Peter Danielsson), 2-2 (44,21) Johan Sköldqvist (Daniel Eriksson och Kristoffer Kretz), 3-2 (46,15) Claes Lundin (Daniel Eriksson), 3-3 (47,53) Leif Englund (Pär Karlström)

Skott: 27-38

Domare: Ulf Wölker Undersåker (Inte alls bra)

Publik: 320

Mer läsning

Annons