Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hirsch räddare mot SSK

ÖRNSKÖLDSVIK. Av någon märklig anledning har Modo haft svårt att ha initiativet matcherna ut den här säsongen.
Visst, det blev tre nya poäng efter 4-1 (2-0, 0-0, 2-1) mot Södertälje i Kempehallen, och Modo fick revansch för de två förlusterna mot SSK tidigare på säsongen.
Men utan Peter Hirschs storspel i målet i tredje hade Modo tappat poäng. Lars Jansson dundrade in 3-1 med tre minuter kvar och strax därefter satte Mikael Pettersson fyran.

Annons

Vi förde ju matchen under första halvan av matchen, men rätt som det var kom Södertälje i farliga kontringar. I tredje slutade vi spela, kommenterade Peter Hirsch.
Dansken klev än en gång fram och bidrog rejält till att Modo grejade en vinst igen. Hirsch fick redan i inledningsminuten göra några fina räddningar. Första perioden var annars Modos.
Nollan ingen stor grej
Södertälje visade härlig moral och när hemmaspelarna la av med skridskoåkningen i tredje och sjönk allt längre bak i banan, fick Hirsch jobba flitigt mellan stolparna.
Det hade väl varit kul om du hade fått hålla nollan?
Du är den tredje som frågar i kväll. Det spelar ingen roll. Jag har ingen stor vana att hålla nollan. Har gjort det en gång i Sverige. När jag spelade med Troja i en play off-match, berättade Hirsch.
Hirsch lämnades ganska ensam när Södertälje reducerade till 1-2 i mitten av tredje. Utespelarna fick inte undan pucken, trots flera chanser.
Som jag uppfattade det, så tog skottet på en av våra backar. Pucken låg framför mig, jag slängde mig men han (Peter Gerhardsson) hann lite före och vi stötte ihop med klubborna. Pucken gick i en båge över mig och in i mål, förklarade Hirsch.

JANSSON KLEV FRAM
Därefter hade gästerna ett bra tryck i Modos zon och det var ytterst nära några gånger att Södertälje kvitterat.
I stället klev veteranbacken Lars Jansson fram och klippte in sitt andra mål för kvällen. Precis som vid 2-0-målet kom det i spel fem mot fyra. Det hör sannerligen inte till vanligheten att en Modoback skickar in två skott från blålinjen i en och samma match.
Modos offensiva inställning är det inget fel på. Jim Brithén vill se sån typ av hockey. Men vart har det trygga försvarsspelet tagit vägen? Som under andra halvan av gårdagens match. Modospelarna uppträdde väldigt virrigt i egen zon tappade positionerna.
Forwarden Anders Söderberg var tillbaka efter ljumskskada. Fyra matcher har han missat och givetvis var Söderberg spelsugen.
Det gick hyfsat. I första perioden fungerade det bra, sa han.
26-årige Söderberg spelade med ungtupparna Peter Öberg, 19, och Mattias Wennerberg, 20. Sistnämnde gjorde elitseriedebut i Kempehallen och sköt flest skott på mål av Modoiterna, fem stycken.

TVÅ LÄCKRA PASSNINGAR
Kedjan hade bra fart på spelet, framförallt i första perioden. Fantasirika och trion vaskade fram ett par fina lägen. De hade bara en träning bakom sig.
Wennerberg och Öberg körde på bra och de tog upp det som behövdes, sa Söderberg.
Modos lille skridskoraket var annars mycket av framspelaren i går. Han hade bland annat två läckra pass till Pierre Hedin och Wennerberg i första perioden.
Det blev onödigt spännande i tredje perioden, då Hirsch räddade oss, sa Anders Söderberg.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons