Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HHK var nära att skrälla

Annons
HHK var nära att skrälla

Strömnäs handbollsdamer kvalade till Elitserien i våras.

Härnösands unga dito blev tvåa i kvalet till division I, men fick en friplats i somras.

Den klasskillnaden syntes inte i gårdagens division I-premiär.

Gästande HHK pressade Strömnäs in i det sista, 23-20 (12-11).Att som nykomlingar i division I få börja med att möta det lag som kvalade till elitserien i våras på bortaplan - det är givetvis den tuffaste start man kan tänka sig.

- Visst såg det lite spänt ut på många håll inledningsvis. Många av tjejerna blev också väldigt fort trötta av anspänningen, men efter ett tag släppte det, meddelar HHK-coachen Poffen Sandin per telefon efter matchen.

Som tur var hann inte Strömnäs rycka ifrån målmässigt under HHK:s svaga inledning och den första halvleken blev i stort sett helt jämn, 12-11 till hemmalaget.

Det var förstås mycket HHK-målvakten Emma Byqvists förtjänst, men när matchen skulle nå sitt avgörande var det faktiskt HHK:s andra målvakt, 17-åriga Ida Wiklund, som spelade huvudrollen.

- Ja, det kan man säga. Vi låg under som mest med 20-16, men i det läget kastade vi in Ida vid två straffar och hon knep faktiskt bägge samtidigt som vi kunde gå upp och göra mål.

Med bara några minuter kvar att spela var ställningen 20-19.

I det läget var Strömnäs i gungning.

- Helt klart. Ett bra försvars- och målvaktsspel av oss i slutet gav ytterligare ett par rena frilägen, men tyvärr brände vi dem, berättar Poffen.

Frilägesmissarna blev till Strömnäskontringar och då två av dem resulterade, samtidigt som Strömnäs juniorlandslagsmålvakt nästan spikade igen, landade segersiffrorna på 23-20.

Allra bäst i HHK offensivt denna gång var vänstersexan Pernilla Röjehag. Nyförvärvet från Kilafors var nära nog hundraprocentig, men även Sara Nordins och Sofia Lindwalls linjespel var bra. Plus målvakterna, då.

- Men egentligen känns det fel att ta fram någon speciell en sådan här gång. Alla åtta utespelare och de två målvakterna är värda beröm, avslutar Poffen Sandin som nu verkligen ser fram emot hemmapremiären till helgen mot Väntorp/Solna.

Vid luren: Jens Näsman

Strömnäs-Härnösands HK 23-20 (12-11)

Mål, HHK: Pernilla Röjehag 9, Sofia Lindwall 5, Linn Ullberg 3, Lina Larsson 2, Sara Nordin.

Mer läsning

Annons