Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HHK snuvade på både poäng och JSM-uppladdning

Annons
HHK snuvade på både poäng och JSM-uppladdning

Ett HHK med fyra ordinarie borta hade ingen chans mot Brovallen i lördags.

Framförallt saknades samspeltheten i försvarsarbetet, vilket också slutsiffrorna 10-30 (3-11) skvallrar om.Två hemmamatcher i damettan - först Brovallen på lördag, sedan Tillberga på onsdag.

Det såg ut som en perfekt uppladdning inför kommande helgs JSM-slutspel.

Men det upplägget blev HHK:s handbollstjejer snuvade på - i dubbel bemärkelse.

Tre av nyckelspelarna i F83/84-laget som skall spela om JSM-medaljerna i Eskilstuna - Linn Ullberg, Lisa Holmqvist och Lina Larsson - satt nämligen på läktaren i lördags, med ömsom snuva, feber och lunginflammation.

- Vi får hoppas att åtminstone någon av dem kan vara med på onsdag, om inte den tur med skador och sjukdomar vi haft under säsongen tvärvänt nu, funderar HHK-coachen Ulf "Poffen" Sandin.

Frånvaron av de tre ovan nämnda spelarna, samt 20-åriga Linda Kallin, passerade inte obemärkt förbi i mötet med Brovallen från Avesta i lördags.

Framförallt var det i försvarsarbetet som det blev ideliga räknefel.

Men de spelare som ställde upp och ersatte, gjorde ändå godkänt ifrån sig. Några av dem har ju knappt tränat den här säsongen...

- Ja, även om spelet klickade en hel del, så kämpade tjejerna in i det sista i alla fall, berömmer Sandin.

Att segersiffrorna ändå blev så stora som 10-30, berodde nog på att Brovallen ligger pyrt till kring kvalstrecket. De gjorde därmed allt för att få så många plusmål som möjligt. Framförallt linjespringaren Jenny Jahr-Homlin firade stora triumfer. Hon gjorde 8 av de 30 Brovallenmålen.

Men noterbart är även att gästernas målvakt lyckades göra två mål på den för långt ut stående HHK-målvakten Emma Byqvist som bytte av Ida Wiklund en bit in i andra halvlek. Ida var dock lagets bästa aktör denna gång.

Jens NäsmanHärnösand-Brovallen 10-30 (3-11)

HHK: Malin Jonsson 4, Malin Johansson 2, Sofia Lindwall, Lotten Widmark, Carro Jansson, Linda Widmark, Sara Nordin.

Brovallen: Jenny Jahr-Homlin 8, Carina Gustavsson 6, Linda Bängs 5, Jenny Ståhlberg 4, Marie-Louise Larsson 3, Carina Hansson (målvakt!) 2, Helena Steinholtz, Caroline Eriksson.

Domare: Jörgen Wallin och Tommy Höglund, Härnösand

Publik: ett 100-talMer läsning

Annons