Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hetast i elitserien

ÖRNSKÖLDSVIK. Hetaste innebandyspelaren i elitserien spelar i ÖSK.
I onsdags gjorde han fyra mål på topplaget Dalen. I går sänkte han Finspång med fem strutar när ”Klubben” vann med 10–3.
Andreas Carlbom har haft en bra vecka.

Annons

Det verkar som om de värvningsansvariga för ÖSK Innebandy vann både på lotto och stryktips när de fick en okänd juniorforward från Umeå City att flytta till Örnsköldsvik. I Umeå ansågs han vara en talang, men inte tillräckligt bra för att duga i elitlaget Dalen.
Därför flyttade han och polaren, den så skicklige backen Björn Lindholm, till ÖSK.
Det är något som jag inte ångrar en sekund. Innebandyn fungerar jättebra och nu har jag ett jobb på gång också, säger 20-åringen.
Att Carlbom var ordentligt på gång visade han i derbyt mot Dalen. Då gjorde han fyra mål och var strålande. Men mot Finspång var han faktiskt snäppet bättre. Fem mål och hela tiden livsfarlig framför motståndarkassen. Med lite flyt hade han kunnat gjort ett par, tre baljor till.

ALLTID PÅ RÄTT STÄLLE
Jag har ingen aning om varför det går så oerhört bra just nu. Bollen bara studsar till mig och sedan är det bara att peta in den, säger Andreas.
Vilket är både ödmjukt i överkant och direkt felaktigt. Calle har en otrolig förmåga att vara på rätt ställe vid rätt tillfälle och han kan också skapa lägen på egen hand.
Dessutom så stortrivs han ihop med sina kedjekompisar Peter Franzén och Martin Eriksén. Den kedjan noterades för sju av tio fullträffar mot Finspång.
Det känns king att spela med dem. Frasse jobbar stenhårt och Martin står för det smarta.
Och du själv?
Petar in någon boll emellanåt.
Mot Finspång handlade det inte om att peta in. Carlbom skjuter både snabbt, hårt och i oväntade lägen vilket fick den norske landslagsmålvakten Jörgen Lea att drömma mardrömmar om ÖSK:aren i tröja nummer 74.

SKÄLLER INTE LÄNGRE?
Calle har nu gjort 25 mål på 24 matcher och toppar den interna poängligan. Ett fantastiskt facit och en fantastisk utveckling för den här junioren. Carlbom gjorde också en hel del mål i början av serien, men försvann ur spelet långa stunder och bänkades även emellanåt. I dag spelar han över hela banan och tar ett stort ansvar.
Killarna brukar skälla på mig när jag står stilla.
Så lite kort om matchen som aldrig blev någon riktig fight. ÖSK var alldeles för överlägsna samtidigt som Finspång spelade ett försvarsspel som inte hör hemma i elitserien. 40 till ÖSK efter ett fartfyllt, finessrikt och roligt spel kunde faktiskt ha varit det dubbla i den första perioden.

ERIK SKADAD
Även i resten av matchen dominerade ÖSK men kunde inte behålla koncentrationen och skulle spela snyggt i stället för effektivt när det var dags för avslut med ett undantag: Andreas Carlbom.
ÖSK åkte dock på en riktig tung smäll då backen Erik Paananen fick uppsöka sjukhus och förmodligen rör det sig om en ledbandskada i knät.


PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons