Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heroisk match av HHK i Boden

/

Härnösands Handbollsklubb gav Boden en rejäl fight i klassiska Hildursborg.
– Känns konstigt att säga att jag är glad efter en förlust, men våra orutinerade tjejer gör en jättebra match, säger coachen Ulf Sandin.

Annons

Efter 21–29 hemma mot Team Stockholm väntade en jobbig bortaresa till Boden för Härnösand HK:s unga division 1-lag.

– Boden borta är alltid tufft, men vi hade ett fantastiskt bra målvaktsspel i dag, säger HHK-tränaren Ulf Sandin och lovordar främst Evelina Sundberg som stod 45 minuter av de 60.

I halvtid stod det 13–12 till hemmalaget.

– Det var en jämn match hela vägen. De ledde med ett, max två mål sedan var vi ikapp igen och hade lika, berättar Sandin som hade stor glädje av sin äldsta spelare för dagen, 19-åriga (!) Ida Näslund.

Ida var som vanligt sylvass i kontringsspelet. Hon hann med nio fullträffar innan det var slutspelat med tio minuter kvar.

– Hon hoppade in med full fart efter en kontring och det tog inte stopp förrän i kortväggen. Hon fick sig en smäll åt axeln och vi ville inte riskera att förvärra skadan i det läget.

Trycket på övriga blev givetvis större, men med en minut kvar hade unga HHK vänt matchen till ledning för första gången.

– Vi ledde med 24–23, men tyvärr gjorde vi lite tekniska misstag under den nerviga slutminuten och förlorade med två. Jag är ändå jättestolt över tjejernas insats – det var ett jättesteg framåt mot vad vi presterat tidigare under hösten.

De högsta betygen delas ut till målvaktsduon Evelina Sundberg och Anna Dannberg, men även Isabelle Nordlund och Fanny Libell gjorde finfina insatser tillsammans med niomålsskytten Ida Näslund.

MATCHFAKTA

Boden BK–Härnösand 26–24 (13–12)

H: Ida Näslund 9, Fanny Libell 4, Therese Ullsten 3, Linda Frank 2, Isabelle Nordlund 2, Johanna Bladh 2, Malin Oderstad, Lovisa Axenfelt-Pettersson.

Mer läsning

Annons