Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Henrik var besviken"

/

Ingen Henrik Sedin, men väl en gammal bekant och en ny bekantskap.

– Det ska bli väldigt roligt att få spela med "Bäckis", han och Henrik tänker hockey på samma sätt, säger Daniel Sedin.

Annons

Efter en dryg tio timmars flight över Atlanten, lite vila och kvällsträning var det en glad Daniel Sedin som mötte pressen. Men han var också väldigt trött.

– Men nu kör vi och det ska bli väldigt skoj, säger Daniel som hann säga hej till brorsan Henrik innan han satte sig på planet.

– Henrik har varit med på vår road trip och han försökte spela, men det gick inte. Det är klart att han var väldigt besviken för han har verkligen sett fram emot den här turneringen säger Daniel.

Det innebär att för första gången i en stor turnering sedan 2001 då Daniel fick diskbråck kommer inte båda bröderna att representera Tre Kronor samtidigt.

Det har inneburit att Pär Mårts var tvungen att leta fram en ny lekkamrat åt Daniel och Loui Eriksson. Valet föll på Washingtons stjärncenter Nicklas Bäckström.

– Det kommer att bli bra. Bäckis och Henrik är ganska lika i spelstil och de tänker hockey på samma sätt och båda vill ha mycket puck. Men jag har aldrig spelat med honom och det här ser jag fram emot, säger Daniel och berättar att han har Alexander Edler som rumspolare nu när Henrik är kvar hemma i Vancouver.

Hur här formen, du har haft måltorka hela januari?

– Målmässigt kunde det ha gått bättre, men spelmässigt har det gått okej och kroppen känns okej. Men sedan har vi haft otroligt många skador i laget och det är tufft att förlora. Sånt blir ju tufft för självförtroendet, säger Danne och fortsätter:

– Vårt ansvar i Canucks är ju att producera och det gäller hela tiden att prestera.

Förbundskapten Pär Mårts erkänner att skadorna på Johan Franzén och Henrik Sedin ställde till det och han fick tänka i helt nya banor när han formerade om laget.

Bland annat innebär det att Henrik Zetterberg får kliva in på en centerplats mellan Alexander Steen och Gabriel Landeskog och en tredje kedja består av Daniel Alfredsson, Patrik Berglund samt Gustaf Nyquist som kallades in som reserv, men som går direkt in i laget.'

Fjärdekedjan som kommer att få avlasta består av Carl Hagelin, Marcus Krüger och skrällen Jimmie Ericsson.

Det innebär att Jakob Silfverberg och Marcus Johansson står utanför laget.

– Att Loui och Daniel inte gjort mål på ett tag gör ingenting. Jag har bett dem mörka formen, säger Pär Mårts och ler brett.

Mer läsning

Annons