Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henrik Dagård föreläser på handsbollskonvent

Annons
Henrik Dagård föreläser på handsbollskonvent

Under dagarna tre nästa vecka, mellan den 14-16 maj är det handbollsconvention i Härnösand.

Och föreläsarna är onekligen intressanta.Eller vad sägs som följande namn:

Henrik Dagård, tiokampare med ett VM-silver på meritlistan, förutom OS-deltagande, kommer att föreläsa om Friidrott och försäsongsträning.

- Just friidrottsträningen intresserar allt fler inom lagidrotterna, säger Stefan Keijser på handbollsgymnasiet.

Det är eleverna på gymnasiet som sköter hela det här arrangemanget helt på egen hand, själv tar Keijser ledigt under dessa tre dagar.

Övriga föreläsare kommer givetvis från handbollsvärlden.

Per-Olof Ström, elittränare som fört upp Polisen berättar om "Individen i högpresterande system".

Ingemar Linnell, tidigare tränare för Danmark och GUIF upplyser om " Individuell spelarutbildning, från junior till senior".

Mannen som tog upp Alingsås i högsta serien, Per Johansson, föreläser också om spelarutbildning.

"Domarens roll i idrotten", Krister Broman heter föreläsaren i det ämnet.

- En del tycker att det är svårt att ta del av elithandbollen i den här landsändan. Det är förvisso sant, men passar man på som vi gör och tar tillfället i akt när det finns högt utbildade ledare kring lagen som besöker oss, konstaterar Stefan.

Sverige U som gästar Härnösand är det första manliga landslag som kommer, totalt det femte landslag i handboll som varit här.

Handbollsgymnasiet har jobbat med att få hit bra handsbollslag i tre års tid nu. Förutom det projektet arbetas det för att marknadsföra Härnösand som en handbollstad.

- Hittills har de olika landslagen verkligen gillat att komma hit till Härnösand. Förhoppningsvis kan de ge ännu fler läger, träningsläger och matcher. Vi tänker också visa hela konceptet med boende och sådant också.

Dessutom gästar en hel del ledare från andra orter.

- Det börjar droppa in allt fler ledaranmälningar också. Från Borlänge, Ludvika, Hudiksvall och Gnarp för att nu nämna några orter.

U-landslaget spelar också två matcher i Härnösand, först mot ett kombinerat Brännan/Sundsvall och därefter mot Sikeå.Tomas Frånlund

Mer läsning

Annons