Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaryttare i topp

Örnsköldsvik. Helgen kunde inte varit bättre för Micaela Wallner. Hon placerade sig i samtliga klasser hon ställde upp i vid hemmatävlingarna i ponnydressyr i Svedjeholmen. Två av dessa placeringar var dessutom förstaplatser.

Annons

Med det resultatet blev hon tillsammans med Bellini både Ö-viksortens Ryttarklubbs och meetingets bästa ekipage och kunde stolt ta hem två nya ländtäcken.

LYCKLIG FAMILJ
Segrarna kom i Lätt B:2 och Lätt A:2, roligast måste nog segern i Lätt A:2 varit. För enligt ögonvittnen så sken hela familjen Wallner lika starkt som solen under prisutdelningen.
Eftersom det bara var tre startande b-ponnyer i klassen, så var det också endast ett placerat ekipage och det blev alltså ÖOR duon.
Segerpoängen blev 220, sju poäng mer än tvåan från Södra Umeå, Maria Lindgren på Mr Moonlight.
I den andra klassen som Bellini och Micaela vann, så hade alla kategorier slagits ihop. Vilket innebar att de tävlade mot både c- och d-ponnyer.
I övriga klasser, LA:1 och Lätt B:1, hamnade de på tredjeplats. Dessa sammanlagda resultat räckte gott och väl till att bli helgens bästa ekipage.
Nu var det inte bara Micaela från familjen Wallner som lyckades bra. Även Erica med sin b-ponny Nillo gjorde en fin insats. Det räckte dock inte till placering denna gång. Erica väntar för övrigt på att få ta över Bellini från Micaela, eftersom familjen söker en större ponny åt henne.

ÖOR FYRA I PONNYDRESSYR
Omgång ett av ponnydressyrens division två avgjordes under helgen. I ÖOR:s lag ingick Lina Ramén på Winni samt systrarna Wallner.
Winni är en d-ponny som de har haft stora problem att hitta passande sadel. Men nu verkar det som om problemen kan vara till ända, med tanke på duons resultat i helgen. Bland många startande c- och d-ponnyer så kom Lina och Winni fyra i en klass. En fjärdeplats var även vad ÖOR:s lag hamnade på totalt i denna omgång. PERNILLA NÄSLUND

SPORTEN

Mer läsning

Annons