Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaförlust för Själevad

Själevad. Jennie Dahlberg sammanfattade situationen för Själevad på ett bra sätt efter mötet med Gideonsberg.
– Vi visar inte spelglädjen.
Västeråslaget segrade med 3-2 (2-1). Själevads första nederlag på hemmaplan i år och femte förlusten hemma under de fyra senaste åren.

Annons

Nu är det matchuppehåll. Kanske bra med vila för Själevad som i lugn och ro får samla ihop sig inför hösten. Den kommer att bli kämpig. Laget som var nära allsvenskan i fjol riskerar att ramla ur division I. I dagsläget ligger Själevad på nedflyttningsplats.
Jennie Dahlberg är tillsammans med målvakten Magdalena Åstrand Själevads äldsta spelare. Båda och övriga i laget vet att man kan spela en betydligt bättre fotboll än vad fallet var i lördags och i många andra matcher den här säsongen.
Det har sett ut så här nästan
hela säsongen. Vi har ett sargat självförtroende. Men det är bara att jobba på. Det kanske går bättre om vi slutar att fundera så mycket. Det sitter mycket i huvudet, sa Jennie när hon just gått av Själevads gräsplan som var förvånadsvärt bra med tanke på allt regn som hade fallit.
Vi gjorde ingen bra första halvlek och där förlorade vi matchen.

TAPPADE GNISTAN
Själevad fick trots allt en bra start. Just Jennie Dahlberg sköt 1-0 efter 16 minuter. Hennes tredje fullträff för säsongen. Ett alldeles för dåligt facit av en anfallare.
Men det dröjde bara två minuter innan Gideonsberg hade kvitterat. Målvakten Magdalena Åstrand tappade bollen ur händerna och den rullade ut till Hanna Hedén.
I den 26:e minuten slog Hanna Ågren ett inlägg efter marken från högerkanten. Bollen passerade flera hemmaspelare och Maria Karlsson kunde styra in 2-1 från nära håll.
Efter 1-1 gick vi ner i tempo och tappade gnistan. De får göra två enkla mål i första, menade Jennie och fortsatte:
Vi utnyttjade inte kantspelet som vi hade kommit överens om innan. Vi borde gjort det, speciellt efter första halvlek då vi såg deras brister i bakre ledet.
Tyvärr var Själevads försvarsspel ännu sämre. Man verkar inte vara samspelt och även Gideonsbergs segermål såg billigt ut.
Själevad utjämnade efter 60 minuter. Sanna Frostevall spelade in till Jennie Dahlberg som sköt. En Gideonsbergsspelare räddade på mållinjen men Sanna tryckte in returen.

OFFENSIVEN UTEBLEV
Nu väntade man ett tryck från Själevads sida, men det kom aldrig. När åtta minuter var kvar fick inhopparen Amanda Johansson en långboll att jobba på. Hon sprang sig fri från mittlinjen och rullade behärskat in 3-2. Hemmaförsvaret stod på linje och hade inget djup.
När Själevad hade bollen stod medspelarna och tittade på. Det är omöjligt att vinna några matcher om det inte finns någon rörelse. Dessutom verkar tjejerna sakna kämpaglöden. Märkligt med tanke på matchens betydelse. Det forna allsvenska laget, Gideonsberg, är nu sex poäng före Själevad i tabellen.
Nu får vi ladda batterierna under uppehållet. Jag vet vad det här laget kan prestera och jag är övertygad om att det kommer att lossna till hösten, sa Jennie Dahlberg.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons