Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helen och Rubina imponerade

/
  • Örnsköldsviksortens Ryttarklubbs Klara Hagberg, 9, med Boa Constrictor segrade i DM för juniorer. I vagnen fanns även Klaras mamma Misan Högmark.

I lördags avgjordes årets sista tävling vid ridhuset i Svedjeholmen. Det handlade om klassisk körtävling i grenarna precision och dressyr.
Dagens stora vinnare återfanns i seniorklassen där hemmaekipaget Helen Gustavsson triumferade med 25-åriga Rubina.

Annons

49-åriga Helen Gustavsson knep andraplatsen i LA Precision och fixade hem segern i LA dressyr.

Detta räckte till en klar DM-seger. Gustavsson och Rubina utsågs även till Örnsköldsviksortens Ryttarklubbs bästa ekipage.

Helen Gustavsson flyttade till Björna från Stockholm för sju år sedan.

– Helt perfekt för mig att byta miljö. I Björna trivs jag bra. Även om det blir långa resor till ridhuset i Svedjeholmen.

Hon har fina meriter. Hon vann VM i precision (handikapp) i Tyskland för 13 år sedan.

Ett annat ekipage som fastnade på näthinnan var nioåriga Klara Hagberg med Boa Constrictor. Klara, som också hon tävlar för Örnsköldsviksortens Ryttarklubb, vann DM för juniorer.

Tävlingsledaren Verona Byström hade dubbla roller denna lördag. Hon deltog nämligen som aktiv i LA-klassen.

– Lite kämpigt kan det bli. Men eftersom det här med hästar är det bästa jag vet så kan man stå ut med lite stress, sa Verona och skrattade.

I övrigt om hemmainsatser ska också nämnas Anna Limegårds klasseger i LA precision. Anna, med Smedens Serena och Chingachoc (ponnypar), svarade för en prickfri insats.

Erik Broms från Östersund visade upp sina pampiga nordsvenska hästar Viggo och Grane. Häftigt att se dessa bjässar mot Shetlandsponnys, Weishponnys, Gotlandsrussar, KWPN ponnys och islandshästar.

Mer läsning

Annons