Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedin rasar mot Linköping

ÖRNSKÖLDSVIK. Andreas Pihls övergång till elitseriekollegan Linköpings HC har gjort Modo Hockeys sportchef Bengt Hedin riktigt irriterad.
– Jag hoppas verkligen att Hockeyligan sätter ned klackarna och ser över sådana här tilltag, säger Hedin.

Annons

Hedin har på mycket kort tid kunnat räkna in fyra tunga spelarförluster, men det är Andreas Pihls övergång till Linköping som gör sportchefen riktigt förbaskad.
Det som irriterar Hedin är att han misstänker att Pihl gjort klart med Linköping innan säsongen var över för Modos del. I så fall har LHC brutit mot hockeyligans oskrivna lagar.
Man pratar med en spelare först när säsongen är över för båda lagen och man tar kontakt med spelarens förening.
Jag är ytterst irriterad över LHC:s agerande. Man gör inte så här, säger Bengt och efterlyser också lite moral hos spelaren.
Det är märkligt att man förhandlar mitt under ett slutspel. Det borde gå att kräva lite lojalitet mot den arbetsgivare som betalar ut lönen.
Hedin förnekar också att Modo inte skulle vara särskilt intresserad av Andreas Pihls tjänster.
Jag blir oerhört förvånad. Vi har pratats vid vid ett flertal tillfällen och sista gången fick jag till svar att han inte var intresserad av att stanna.
Men trots flera tunga spelarförluster tänker Modo fortsätta att
nosa på SM-guld och Hedin tänker inte sänka ambitionsnivån.
Vi ska förstärka upp laget så vi kan vara kvar i toppen, säger sportchefen Bengt Hedin.
Irriterad? Ja.
Panikslagen? Nej.
Förhoppningsfull? Absolut.
Bara timmen innan vårt samtal har Hedin skrivit ett nytt ettårskontrakt med slovaken Miroslav Hlinka, något som sportchefen är mycket nöjd med.
Miroslav har via ett mycket starkt slutspel visat att han verkligen vill vara kvar i Modo. Han kommer att bli ännu bättre nästa
säsong, säger Bengt.
Är du oroad över att fyra spelare redan försvunnit, och några till står utan kontrakt?
Det här är trots allt ingen ny
situation för oss. Jag tycker att vi är bra rustade då forwardssidan snart är klar. Vi har också 16 spelare på kontrakt från årets lag och det är bra.
Vad prioriterar ni nu?
På målvaktsidan ska vi förstärka upp. Vi har Peter Hirsch och vi är också oerhört rädd om Mikael Zaikowsky, men han måste ut och spela seniorishockey. Det skulle vara otroligt bra om ÖSK gick upp i allsvenskan.
Backar har också hög prioritet, vi ska ha åtta riktigt bra backar.
Förlusten av Mikael Wahlberg är också kännbar, eller hur?
En Wahlberg i toppform växer inte på träd, men vi ska jaga en
sådan spelartyp.
Det kan bli fler tunga förluster. NHL har visat intresse för Pierre Hedin, Mattias Weinhandl, Richard Lintner och Kim Staal, och Pelle Hållberg och Mikael Pettersson har ni heller inte förlängt med.
Då det gäller NHL kan vi bara vänta och se. Jag vet inget, men jag har bara en känsla av ingen av dem är aktuella. Pelle och Micke jobbar vi stenhårt på att behålla.
Då det gäller Lintner vill han till NHL och nu är det New York Rangers som äger rättigheterna till honom. Själv säger han att han ska avvakta.
Kommer ni att ha en lika stor trupp kommande säsong?
Ja. Vår breda trupp var en bidragande orsak till framgångarna i vinter. Vi siktar på att ha 13, 14 forwards och åtta backar.
Ni får inga pengar för Wahlberg, Jansson och Lundström. Kommer ni att satsa på en billigare trupp?
Nej, vi måste förstärka upp laget och vi ska heller inte gå ner i ambitionsnivå. Vi har varit topp tre länge nu och blivit bortskämda med det. Vi ska vara kvar på den här nivån.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons