Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedin i huvudrollen – igen

ÖRNSKÖLDSVIK. Far och son Hedin är inte särskilt populära i Luleå just nu.
Först skickade sportchefen Bengt in en matchvideo till förbundet som gjorde att Luleåstjärnan Jonathan Hedström stängdes av.
Sedan sköt lagkaptenen Pierre Modo till seger i förlängningen.

Annons

Kvartsfinal nummer fem om Slaget om Norrland blev en lika osannolik och tuff historia som de tidigare matcherna i matchserien. Däremot var det här mötet betydligt mer infekterad.
Därför var också Pierre Hedins 54-mål 4.12 in förlängningen enormt förlösande för hemmaspelarna.
Modo vann måstematchen och sitter nu i förarsätet. I dag är det Luleå som måste vinna, annars är kvartsfinalserien över.
Det var ett underbart skönt mål, men samtidigt kändes det jävligt konstigt att behöva spela en förlängning, säger Pierre.
I de fyra första kvartsfinalerna har Modo varit det genomgående bättre laget, men har slarvat bort segern vid två tillfällen tack vare två svaga sista perioder.

DET GICK ÅT SKOGEN...
I lördags var Modo riktigt dåliga i första perioden, men ledde ändå med 31. Och sedan i andra perioden och halvvägs in i slutronden spelade Modo stundtals lysande, hade full kontroll på matchen och 42-ledning fram till sex minuter återstod.
Då fick Modoiterna för sig att de skulle spela på resultatet.
Det gick som vanligt åt skogen.
Luleå (läs: Patrik Tano) reducerade och kvitterade och helt plötsligt hade norrbottningarna skaffat sig fördel. Modospelarna såg ut att ha drabbats av kramp, prestationsångest och andra åkommor.
Då steg kapten Hedin i bilden.
Det är klart att jag var orolig. Jag tänkte att vad fasen håller vi på med, säger Pierre.
Förlängningen var alltså drygt fyra minuter gammal när Modo i spel fem mot fyra fick kontroll på pucken i anfallszon där Kim Staal spelade ut till höger till Peter Högardh som i sin tur slog en passning över på vänstersidan där Pierre kom störtande. Tack vare den snabba spelvändningen fick Modokaptenen tom kasse.
Det var en liten variant som vi tränat in, men pucken studsade och jag fick bara halvträff, säger Pierre om att pucken gick lite onödigt nära stolpen.
Pierre var naturligtvis helnöjd med segern och att fått pricka in det matchavgörande målet, men han var inte nöjd med den totala insatsen. Åtminstone inte då det gäller Modos avslutning.

LÄTTARE RESA
Det kändes väldigt konstigt att gå ut till förlängning sedan vi spelat så jäkla bra i två och en halv period för att sedan tappa ledningen.
Men nu är den här matchen historia.
Redan i dag har Modo chans att greja semifinalplatsen och sätta punkt på den här kvartsfinalserien som blivit allt mer infekterad för varje match.
Har ni spelare påverkats av bråket angående Jonathan Hedströms avstängning?
Vi spelar matcherna, det får räcka. Resten får ni sköta om, säger Pierre och ler och han hoppas att matchserien ska vara avgjord ikväll.
Om vi spelar som vi gjorde fram till deras 43-reducering så ska vi avgöra. Dessutom känns det betydligt roligare att resa upp till Luleå efter sådan här seger, säger Pierre.
Hedin får dock klara sig utan parkamraten Pelle Hållberg som knockades i inledningen av matchen av Johan Finnström. Samme Finnström som åkte på en riktig tryckare av Mikael Wahlberg. JON HÄGGQVIST

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons