Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hat-trick gav seger

Örnsköldsvik. En premiär som lovar gott.
Men i fortsättningen måste Friska Viljor göra två bra halvlekar.
Nu räckte det med en.
FV spelade fullständigt ut Älvsby i första efter tre mål av nyförvärvet Daniel Johansson.
Det slutade 3-1 (3-0) på Skyttis och nye FV-tränaren Janne Westerlund var givetvis belåten.

Annons

Jag hade varit nöjd med 1-0 efter en grismatch också. Premiärer är alltid speciella. Första halvlek är helt okej, då vi hade bra aggressivitet, rapphet och fina sidbyten.
Tre poäng direkt är naturligtvis precis den start som Westerlund och company behövde. Spelmässigt såg det bra ut i en halvlek och FV:s offensiva uppställning gav bra utdelning under de inledande 45 minuterna.
FV-spelarna ser ut att ha mer roligt på plan jämfört med tidigare säsonger. Man vågar spela ut på ett annat sätt, rulla boll, och crossbollarna hittade oftast rätt adress. FV-spelarna har nött mycket på sådana detaljer.

BREDARE BÄNK I ÅR
Något annat som talar för att FV kommer att hamna högre upp än den sjundeplacering som man nådde i fjol, är att bänken är bredare. I går var dessutom Håkan Östberg och Rickard Lövdahl inte med på grund av skador. Men båda är snart tillbaka.
En anfallare som kan göra mål är helt klart vad varje fotbollslag vill ha. FV har hittat en.
Daniel Johansson (se annan artikel) kunde inte fått en bättre start i sin nya tröja. Det slog verkligen gnistor om 24-åringen i första halvlek. FV skapade då åtta chanser och Daniel hade a l l a. Han hittade rätt tre gånger.
Nu ska man dock ta det lite lugnt att hissa FV i skyarna efter bara en match. Dessutom var motståndet svagt i går.

INGA FARLIGHETER
Nykomlingen Älvsby agerade tveksamt i första halvlek premiärnerver? Norrbottningarna var stillastående och försvarsspelarna var snälla.
Gästerna hade faktiskt inte enda farlighet, två ofarliga hörnor var allt.
Jörgen Kallin i FV-målet hade en av sina lugnaste halvlekar på länge.
FV hade dock bra rörlighet och aggressivitet. Dessutom fick man bästa tänkbara start. Redan efter två minuter kom 1-0 och efter 27 minuter var det 3-0. Siffrorna kunde varit det dubbla i halvtid.
I andra blev FV mer försiktigt. Enligt Janne Westerlund skulle man inte backa hem.
Vi skulle spela lite enklare, men vi gav bort bollar och samtidigt satsade Älvsby allt på att komma in i matchen.

SKAPADE LITE I ANDRA
Gästernas taktik var att slå långa bollar på planens längste, tvåmetersmannen Anders Lantto, som flyttades upp från backlinjen till anfallet.
Han nickade in 1-3 och hade ett jätteskott några minuter senare som Jörgen Kallin i hemmamålet räddade elegant.
FV skapade lite i andra. Daniel Johansson hade den bästa chansen. Han grundlurade två motståndare på vänsterkanten efter en fin crossboll av Mattias Norberg, men Älvsby-målvakten sprang ut och räddade friläget.
I FV måste givetvis tremålsskytten Daniel Johansson nämnas. Han kunde gjort två tre mål till. Bra var också mittfältaren Tomas Backman och Håkan Boström bara i första halvlek. I andra var samtliga i FV blekt, förutom målvakten Jörgen Kallin.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons