Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hästhoppningsfest i Örnsköldsvik

Louise Mähler och Wilma från Örnsköldsviksortens Ryttarklubb vill komma med till klassikern Falsterbo Horse Show i juli. Under tre dagar jagar ekipaget poäng på hemmabanan som arrangerar stora hopptävlingar med nästan 400 starter.

Annons

Louise Mähler hoppar 1.20 med sitt elvaåriga sto Wilma. De kom trea i lördags och hamnade precis utanför de fyra placerade under söndagen.

– Jag är irriterad på mig själv, för det var jag som gjorde att vi rev. Jag gav henne ett väldigt dåligt läge. Jag tog tillbaka henne istället för att trycka på mot hindret.

– Det gjorde att hon inte fick så mycket plats att hoppa av från och så rev vi. Det var helt mitt fel och det var surt. Men annars är jag väldigt nöjd, förklarar 18-åriga Louise Mähler.

Louise Mähler och Wilma från Örnsköldsviksortens Ryttarklubb under söndagens 1.20-hoppning.

Hon har haft Wilma i lite mer än ett år.

– Hon älskar det här. Hon krigar med mig. Hon har bra psyke och hon vill hela tiden. Det är mycket det som gjort att det gått väldigt bra för oss. Vi tävlar upp till 1.30.

För att Louise och Wilma ska ha möjlighet att vara med i Falsterbo gäller det att skaffa sig poäng.

– Och det får man genom placeringar i 1.20 och 1.25. Vi var bara några få poäng ifrån förra året så det hade varit kul att ta revansch. Men det är svårt i den här sporten, för det går verkligen upp och ner.

Louise Mähler har tävlat sedan hon var elva år.

– Det här är det bästa jag vet, men jag är en dålig förlorare.

Sanna Byström och Pacific från Kramfors Ryttarklubb slutade trea i 1.00.

Sanna Byström från Kramfors Ryttarklubb var jättenöjd efter tredjeplatsen i 1.00 i lördags. Hon red en felfri runda med åttaårige valacken Pacific.

– Det var överraskande eftersom Pacific inte har tävlat så mycket.

Sanna Byström var också trea med tolvåriga stoet Prisma på samma höjd i söndags.

21-åriga Sanna Byström har två ponnyer också hemma på gården i Kramfors. Hon har haft egen häst sedan hon var nio år.

Magdalena Törnered och Qvintus Hästak från Härnösands Ryttarklubb kom tvåa i 1.10.

Magdalena Törnered med sjuårige valacken Qvintus Hästak var det enda ekipaget från Härnösands RK. De slutade tvåa i söndagens 1.10-hoppning.

– Det gick jättebra och skönt att sätta en nolla (felfritt). Jag har haft Qvintus Hästak i ett år. Han var skadad från början. Vi började tävla för ett halvår sedan, säger 16-åriga Magdalena Törnered.

Örnsköldsviksortens Ryttarklubb tog en seger under söndagen. Det fixade Malin Lindström på tolvårige valacken Ruben Van S i 1.00. Hemmaklubben vann också 1.30. Camilla Granberg på 14-åriga stoet Landomera.

Under måndagen blev det hemmaseger i 1.20. Ida Lindberg på tioårige valacken Ladaras.

Örnsköldsviksortens Ryttarklubb anordnar en stor hopptävling varje år på MIK ALL Service Hästcenter. Under tre dagar pågår tävlingen, lördag-måndag, och 122 ryttare är på plats från 26 klubbar. 16 ekipage deltar från Örnsköldsviksortens Ryttarklubb.

– Vi har många duktiga ekipage. Vi har från 80 centimeter upp till 1.30. Det är många som är ute och luftar sina unghästar också. Och det är skickliga ryttare på de orutinerade hästarna, säger tävlingsledaren Camilla Granberg som är verksamhetschef på Örnsköldsviksortens Ryttarklubb.

Mathilda Janzon och Camomilla tävlar för Kramfors Ryttarklubb. Detta är från lördagens 1.00.

Sofie Byström och Sourz från hemmaklubben ÖOR i 1.00 i lördags.

Hästen är människans bästa vän.

Mer läsning