Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösandstjejeröverraskar i JSM

Annons
Härnösandstjejer

överraskar i JSM

Unga lag Hedström, Härnösand, har skrällt flera gånger om i JSM i curling som avgörs i Skellefteå.

Andrea Hedström 13, Sofie Sidén 13, Maria Nilsson 14 och Kristin Näslund fyller 14 idag (!), har vunnit tre av fyra matcher i turneringen och har ett utomordentligt fint utgångsläge för att ta sig till slutspel.

- Tjejerna möter i sista omgången lag Mattsson från Sveg som visserligen inte förlorat en enda match hittills. Men de har å andra sidan ingenting att spela för, så visst hoppas vi på avancemang.

- Skulle det däremot bli förlust måste både Karlstad och Skellefteå vinna sina matcher för att gå ikapp oss. Då blir det i sådana fall särspel senare på eftermiddagen, rapporterar en glad Andreas Prytz, ledare för Härnösandslaget.

Härnösand har besegrat Sundbyberg med 11-2 och det skedde i premiärmatchen av detta JSM. Sedan blev det 8-7 mot Skellefteå och då ska man veta att västerbottningarna blev nordiska juniormästare förra året. Tredje raka segern tog Härnösand när man vann över Södertälje med 6-4 i en match som de kontrollerade från början till slut.

- Tjejerna spelade så här långt otroligt bra. Bättre än vi vågat drömma om före turneringen. I fjärde matchen blev det dock förlust mot Karlstad med 3-9, fast tjejerna var ordentligt trötta i den matchen.

Men som sagt, Härnösand har ett fint läge att ta sig vidare vilket skulle betyda att man har säkrat SM-medaljer. Vem kunde tro det...

Vid luren: Jonny Dahlgren

Mer läsning

Annons