Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösands-löparen motsvarade förväntningarna - segrade överlägset i Urskogsloppet

Med sin femte seger i sitt sjätte deltagande och över 13 minuter ned till tvåan var det ingen frågan om vem som var Urskogloppets stora segrare - Johanna Bergman sprang in som den femte snabbaste löparen över 19,7 kilometer, bara fyra herrar var snabbare än Härnösands okrönte löpardrottning.

Annons

Regnet föll tätt över Biggevallen denna höjdpunktens dag i Björna - men den som trodde att folkfesten skulle utebli blev motbevisad när det var svårare att hitta en parkeringsplats längs Husumvägen, som löper längs med idrottsplatsen och flera hundra meter åt vart håll, än en torr kvadratmeter på fotbollsplanen där målgången i årets Urskogslopp skedde.

Över 300 deltagare kom till start i ett lopp där skrällarna var få - Johanna Bergman gjorde processen kort i damernas klass där hon gav sina medlöpare få chanser att ta upp kampen om guldet. Segertiden skrevs till 1:33:44 - 12 minuter och 25 sekunder snabbare än tvåan Anna Domeij.

– Jag fick köra i min egen takt hela vägen och slapp känna det där flåset från någon som ligger nära i ryggen under hela loppet i stort sett, säger segraren Bergman och fortsätter:

– Det var ett otroligt bra lopp med så gott som perfekta förutsättningar, något halkigt men jag har bra skor så det var egentligen aldrig något problem.

Johanna Bergman, till höger i bild, fick från scenen motta publikens jubel efter sin femte seger i Urskogsloppet.

I herrarnas lopp blev det betydligt mindre marginaler i toppen när Olof Häggström, Aptum, sprang in som etta på tiden 1:29:11 blott 17 sekunder före tvåan Björn Rydvall, Sörböle. Olof, som försvarade sin seger från fjolåret, var något förvånad över segern då han sedan i april, då familjen utökades, haft kort om sömn - addera den uteblivna sömnen med såväl skada som förkylning månaden före tävlingen och voilá, du får en förvånad segrare.

– Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig då mina förutsättningar kändes långt ifrån optimala, men jag vet vad som krävs för att springa bra i de här skogarna och det räckte ju tydligen i år.

Kändes det nervöst inför upploppet?

– Nej det tycker jag inte, jag kände ändå att jag hade säkert avstånd ned till de bakom mig.

Bäste löpare från länet blev Elias Olofsson, Domsjö, som med sin tid på 1:29:42 sprang in på en tredje plats.

Mer läsning

Annons