Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösands-lag har säkrat en SM-medalj

Annons
Härnösands-lag har säkrat en SM-medalj

Nu är sensationen ett faktum.

Härnösands lag Hedström har säkrat en SM-medalj för juniorer i curling i Skellefteå.

- Tror faktiskt inte att Härnösand har vunnit en medalj i JSM sedan lag Anette Norberg vann 1989/90. Det här är dessutom en första klassens sensation genom att tjejerna fortfarande bara är 13 och 14 år gamla och här får man ju vara med tills man fyllt 21 år, berättade ledaren Andreas Prytz från Skellefteå igår.

Härnösand förlorade visserligen i sista omgången mot suveräna gruppsegrarna Mattsson från Sveg. Men Hedströms lag gav dem verkligen en riktig match ända fram till sista stenen.

- Vi hade faktiskt 4-1 efter tre omgångar och lysande spel. Sedan vände Mattsson till 5-4, innan vi fick chansen till en trea men missade hårfint. Istället blev det 4-7.

Härnösand fick dock hjälp av Sundbyberg som besegrade Karlstad vilket innebar att Hedström slutade på andra plats i gruppspelet.

Nu väntar semifinal idag på morgon och återigen ställs Härnösand mot Mattsson. Skulle det bli förlust får man dock en ny chans att nå final.

- Det är bara tre lag som går till semifinal. Det betyder att det lag, ettan eller tvåan i gruppspelet, som förlorar semifinalen får en ny chans att nå final genom en match mot trean i gruppspelet.

- Men hur det än går för tjejerna i semifinalspelet så har de överträffat alla förväntningar, avrundade Prytz.

Jonny Dahlgren

Mer läsning

Annons