Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösands HK kvar på två vinster

Det blev inga ytterligare poäng än de fyra Härnösands HK spelat till sig under höstspelet när damernas norretta avslutades borta mot Ludvika.
– Vi är för ineffektiva för att kunna vinna just nu, säger tränare Ulf Sandin efter 22–28.

Annons

Härnösand har haft det tungt på sistone, men det fanns förhoppningar om att kunna utöka höstskördens fyra poäng med ytterligare två i bortamötet med Ludvika.

– Det här är ett lag vi skall kunna lugga poäng av, men tyvärr får vi inte till det som ett lag för tillfället. Vi har 70 anfall med massvis av avslut, men gör bara 22 mål på dessa, rapporterar tränaren Ulf Sandin.

Ineffektivitet med andra ord.

Men HHK-tränaren efterlyser framförallt att kollektivet skall lyfta varandra bättre under matcherna. Antalet tekniska fel är fortfarande alldeles för många.

– Vi får just nu bara några enstaka spelare som turas om att prestera på topp i matcherna. Det krävs att det är fler som lyckas samtidigt för att vi skall kunna börja vinna matcher i den här serien igen, klargör Sandin.

Borta mot Ludvika gjorde man bara åtta mål före paus.

– Vi har 53 avslut totalt i matchen och efter paus är det en godkänd andel som resulterar. Andra halvlekens offensiva spel är jag egentligen rätt nöjd med, funderar HHK-tränaren.

Försvarsmässigt var Linda Frank en jätte matchen igenom, stort plus går också till målvakten Anna Dannberg för hennes första halvlek.

– Nu har vi speluppehåll till den 8 januari och fram tills dess ska vi träna på riktigt bra. Vi har chans till revansch på Ludvika igen redan i den andra omgången på våren, avslutar Sandin.

MATCHFAKTA

Ludvika–Härnösand 28–22 (12–8)

H: Ida Näslund 8, Molly Bergquist 6, Isabelle Nordlund 2, Frida Wiklund, Therese Ullsten, Charlotta Hultin, Malin Söderlund, Sally Fälldin, Mirjana Jojic.

Domare: Ringo Grönlund och Peter Jonsson - bäst på plan.

Publik 106

Mer läsning

Annons