Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösand vill få hit europaeliten

/
  • Eleverna på curlinggymnasiet arrangerar juniortävlingen LiveChannel Cup i fredag-söndag. Internationellt motstånd från Schweiz, Norge, Österrike och Polen väntar.

Nu skall Härnösand sättas på Europas curlingkarta som duktig arrangör.
– Vi vill locka hit europaeliten på sikt. Helgens LiveChannel Cup kan bli en viktig språngbräda, säger Mathias Mabergs på curlinggymnasiet som både arrangerar och håller med egna spelare till veckoslutets juniortävling.

Annons

Under torsdagen fixade curlingeleverna på Härnösands Gymnasium med detaljerna inför den internationella juniorturnering man bjudit in till fredag–söndag.

– Vi har haft öppet för utländska lag även i samband med Hernosand Classic, vår årliga turnering i december, men mer än några norska lag har vi inte fått dit.

– Nu när vi fått WCF (World Curling Federation) med på ett hörn har vi haft lättare att nå ut, förklarar Mathias Mabergs det faktum att förutom två norska lag finns det två schweiziska, ett österrikiskt och ett polskt lag bland de 18 lag som kommer till spel (10 pojklag, 8 flicklag).

Det fanns intresse från Skottland, men de missuppfattade att startavgiften inbegrep mat och boende.

– Det var olyckligt förstås. Skottarna hade vi väldigt gärna haft med, medger Mabergs som även fick ett avhopp från ett ryskt pojklag.

De flesta eleverna kommer givetvis att spela själva. Dessutom är det antal före detta elever som återvänder, ett par av dem får ett visst favoritskap över sig.

Som Härnösands egna lag Rite-Ice med Fredrik Nyman, 18 år, som skipper. Övriga tre i laget är födda 1993.

– Det kan vi ta. Vi är med för att vinna.

Mer läsning

Annons