Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösand föll efter målvaktsincident

/

Efter 50 minuter såg Härnösand ut att kunna ta poäng hemma mot Nacka.
Sedan kom vändningen – efter att Nackas målvakt fått två skott i huvudet.
– Det blev tändvätska för dem och vi blev ängsliga, säger HHK-tränaren Ulf Sandin.

Annons

Det var vid ställningen 18–16 till HHK som det hände. Två gånger på kort tid kastade hemmaspelare bollen i huvudet på Nackas målvakt.

– Hon blev riktigt groggy men kunde fortsätta spela. Att hon gjorde sig illa var så klart otur för dem, men på något sätt vändes det ändå till någonting positivt för Nacka, säger Ulf Sandin och fortsätter:

– De blev upprörda och tyckte att det var rött kort. Det tycker inte jag. Men händelserna gjorde att Nacka slöt sig samman, samtidigt som vi började spela ängsligt. Vi hade momentum i matchen men tappade det.

Under de avslutande åtta minuterna förvandlades 18–16-överläget för HHK till en 19–23-förlust – och Härnösandslaget får finna sig i att vara fortsatt nära de nedre strecken.

– Det känns lite surt att vi inte får med oss någon poäng från en sån här match där vi kanske inte förväntas ska ta någon poäng. För vi gjorde en jättebra insats i 50 minuter. Vi spelade lugnt och sansat, hade ett bra försvarsspel – och de spel vi satte upp framåt höll vi fast vid och nötte in, säger Ulf Sandin.

– Men det finns jättemycket positivt att ta med sig. Vi får bygga vidare på det här.

Mer läsning

Annons