Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här räddar Hirsch matchen

Örnsköldsvik. 24 mål på de fyra senaste matcherna i slutspelet.
12-4 på de två senaste mot Frölunda i semifinalen.
Det svänger om Modo Hockey och en SM-final mot Färjestad är inte långt borta. En seger till krävs mot Frölunda, och Modo har två chanser.

Annons

– Vi kan producera mycket mål. Vi vet det. Många kliver fram och gör mål. Titta på Wennerberg, han har gjort fyra, sa Stefan Öhman.
Själv är Stefan överallt på banan.
Du måste vara i ditt livs form?
– Det måste jag säga. Det har flutit på jättebra hela säsongen, sa han.
Öhman passade till de viktiga
3-2 och 4-2 i andra perioden. Dragningen på backen Christian Bäckman var av den högre skolan.
Inövat?
– (Skratt) Nja, det var nåt som kom instinktivt. Sedan såg jag
honom komma störtande i bortre.
Peter Högardh hade bara att sätta dit klubban och 4-2 var ett faktum. I tredje bevakade Modo bara sin ledning. 5-2 (2-2, 2-0, 1-0) blev det inför drygt 5 000 åskådare i Kempehallen.
– Backarna spelade strålande bra, berömde Stefan.

KLART BÄSTA SÄSONGEN
25-åringen gör sin klart bästa
säsong i Modo-tröjan. Det här är hans fjärde. Stefan har Modo som moderklubb, har tidigare spelat för Björklöven i några säsonger.
Modo kommer att få ofantligt stor nytta av den pudelkloke centern i framtiden.
Undertecknad följde Öhman långa stunder under gårdagens match. Hans förmåga att alltid vara på rätt plats imponerar. Han har dessutom ofta med ett finger i
anfallen.
– När man är i form är man på rätt plats.
– Öhman går in och gör ett fantastiskt jobb kväll efter kväll. Han står upp för laget, berömde Modotränaren Jim Brithén på den efterföljande presskonferensen.
Stefan är nu upp i fyra assists på sju matcher i slutspelet. Han missade två på grund av den hjärnskakning han ådrog sig i kvartsfinalmötet med Luleå (efter Jonathan Hedströms fula påhopp i Delfinen).
Modo fick bästa tänkbara start i går kväll. Fart och rörlighet direkt, i motsats till söndagens match, och trots att Petter Rönnquist tidigt fick göra en benslajd, släppte han in två mål inom loppet av en minut. Förre Modomålvakten hade klar sikt båda gångerna. Han släppte in ett billigt mål i andra också, gick in mellan benen.

HÅLLBERGS FÖRSTA MÅL
Per Hållberg sköt sitt första mål i slutspelet. I åttonde matchen hittade han rätt. Den pålitlige backen bjöd på en vacker dragning innan han skickade in ledningsmålet med ett klassiskt dragskott.
Magnus Wernblom tryckte in 2-0. Modo hade greppet och det såg mycket bra ut. Men Frölunda fick komma in i matchen via två power play-mål. Göteborgarna visade effektivitet, men andra målet var turligt. Pucken ändrade riktning och Peter Hirsch var chanslös.
– Att vi tappade ledningen gjorde inte så mycket. Det kändes som att det har hänt förut och vi kan ta och vända på det. Vi har en sån bra form och är mentalt starka. Dessutom var det mycket tid kvar när de gjorde sina två mål, förklarade Öhman.
Domaren Ulf Rådbjers första period var inte bra. Började med att plocka ut, för att sedan släppa solklara utvisningar. Snacka om att sprida osäkerhet bland spelarna. Det var också lite smågrinigt på isen. Rådbjer åkte till båda båsen och snackade med respektive coach.
Det lugnade ner sig avsevärt. Och Rådbjer spelade upp sig.
Att ni gjorde sju mål i söndags, hade det någon betydelse inför kvällens drabbning, Stefan Öhman?
– Såklart att det satt i huvudet på dem. Och vi fick ingen vattenskalle.
Hur ser du på fjärde matchen i Göteborg?
– Det känns oerhört inspirerande att åka ner dit.
Antos från start?
Backparet Pierre Hedin och Per Hållberg mycket bra. Målvakten Peter Hirsch gjorde några avgörande räddningar. Kul att se Anders Söderberg tillbaka. Han fick spela hela tredje perioden och börjar nog från start i morgon. Det skulle då bli första gången sedan i slutet av december då ”Antos” bröt handleden.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons