Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här bor goda grannar

KARLSTAD. Under hela sin uppväxt har Ann Persson sneglat över Klarälven mot Karlstad Ishall.
Nu är utsikten annorlunda.
– Jag trivs med den nya. Det är ett pampigt bygge, säger hon.

Annons

Hockeyintresserade Karlstadbor applåderar Färjestads BK till SM-guldet, men lika mycket till den storslagna hemmahallen Löfbergs Lila Arena.
Att hitta kritiker i Karlstad är sannerligen ingen lätt uppgift. Till och med invånare med intressen för annat än idrott och allehanda evenemang är positivt inställda till projektet.
Bygget har inte kostat en
skattekrona och i närområdet lyckas vi inte hitta några kritiska röster. Trots att Löfbergs Lila Arena tydligt utmärker sig i omgivningen och ligger som en färgglad jättekloss vid Klarälvens strand.

VAN VID UTSIKTEN
På andra sidan vattnet, närmare bestämt på Råtorpsvägen 16, bor Sonja Wallin. Dottern Ann får hjälp av sin man Ingemar att sköta sysslorna på tomten och när Sonja inte klarar eget hushåll planerar paret att flytta in i föräldrahemmet.
Jag hoppas att det blir så, men vi får se vad som händer när mamma inte orkar längre. Jag har även syskon att ta hänsyn till, säger Ann Persson och sneglar ut över vattnet.
På andra sidan ligger arenan. Den undgår inte någon och trots våra försök att hitta några negativa synpunkter är Ann odelat positiv:
Vi har ingen anledning att klaga och jag har inte hört någon granne som är kritisk. Det fanns ju en ishall där redan innan bygget drog igång och dessutom tycker jag den är vacker. Speciellt på kvällen när det upplysta speglar sig i vattnet.

SPELETS REGLER
Ann och Ingemar anser att byggherren och övriga inblandade har rättat sig efter spelets regler. Boende i närområdet har informerats på ett
tidigt stadium och med hjälp av medias intresse har informationen kring projektets utveckling aldrig tystnat.
Det här ser ut att vara väl underbyggt i hela regionen, även om projektet inte har finansierats med hjälp av skattemedel. Ärligt talat; jag har inte träffat någon som är kritisk, säger Ingemar.
Ingen arbetsplatsolycka, ingen miljöskandal, inga omtalade demonstrationer och grannar som bara pratar i positiva termer.

PEKAR UPPÅT
Löfbergs Lila Arena är en sannsaga som skvallrar om ett lyckligt slut. Klubbdirektören Lars Glennert kan uppenbarligen lugnt luta sig tillbaka och är intresset för Färjestad lika stort i fortsättningen kommer investeringskostnaden vara återbetalad snabbare än någon anat.
I det perspektivet är 200 miljoner kronor ingen jättesumma.
Nyhetens behag måste man alltid ha i åtanke. Det är först om några år som vi med säkerhet vet hur hängiven publiken kommer att vara. Men fortsätter det så här ser vi en utveckling som få räknat med, säger arenachefen Lennart Åhs.
Handen på hjärtat; finns det inget kring projektet som framkallat ett litet gräl? Någon måste väl ha höjt rösten i något sammanhang?
Ja, i så fall handlar det nog om den stora parkeringsplatsen i anslutning till arenan. Ett företag erbjöd sig att renovera och bygga ut den där motprestationen var att de själva fick ta hand om parkeringsavgifterna.
Vi hade inga invändningar, men det blev en del arga röster när folk insåg att den inte längre var gratis.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons