Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här blev det bingo

GÄVLE. Brynäs-Modo i Galverinken verkar vara likställt med nervdaller. Och att Jim Brithén inte glömt höstens första match betalade sig.
– När det var tio minuter kvar ville vi slå vakt om ena pinnen för att kanske vinna i ”sudden”.
Bingo!

Annons

När Jan Öberg nästan omgående i förlängningen tryckte dit 3-2 till Modo innebar det inte bara åttonde segern på de nio senaste matcherna.
Lika viktigt var sättet den togs på. Några av de senaste vinsterna har kommit efter rena propaganda-hockeyn, men i går visade Modo att man kan vinna även om spelet bitvis går på kryckor.
Givetvis ett rejält styrkebesked. För glöm inte att Modo återigen kom till spel med ganska många frågetecken.
Nya backkonstellationer, ny fjärdekedja och så gör Wernblom sin första match för året, nickar tränaren Jim Brithén.
Efter förutsättningar mycket nöjd med resultatet.
Absolut. Vi visade stabilitet i egen zon trots Brynäs rörliga anfallsspel. Blandningen av zonförsvar och man-man-markering funkade bra. Båda deras mål kom ju i box play.

INTE PÅ TÅRNA
Men samtidigt som Brithén nöjt kan konstatera att Modo vinner fem mot fem-spelet med 3-0 är han självklart inte nöjd över att laget drog på sig åtta utvisningar under de två första perioderna. Och han tror sig ha svaret.
Vi var inte riktigt på tårna. Och är man stillastående blir det så här.
Inte minst i mittperioden kom Modo undan med blotta förskräckelsen. Brynäs hade bud på fler mål än den 2-1-puck som Jussi Pekkala kunde sätta bakom en utlämnad Tobias Lundström.
Det hårda slitet i numerärt underläge gjorde det även svårt att få något vettigt uträttat de gånger man själva fick chansen i power play. Och att spelvändningarna inte var lika rappa som vanligt.
Men Modo modell 2001/2002 är ett bra lag och sådana gör sig som bekant förtjänta av att påfallande ofta ha marginalerna på sin sida. Både i första och andra perioden kvitterade man i slutminuterna.

LÄRT SIG AV MISSTAGET
Givetvis väldigt psykologiskt viktigt, säger Jim Brithén. Inte minst att vi slapp gå ut till sista perioden i underläge.
Under de sista 20 minuterna var det sedan Modo som mestadels höll i taktpinnen.
Men man aktade sig noga för att förfalla till huvudlös offensiv väl medvetna om vad som hände i början av oktober.
Just vid ställningen 2-2 tilläts Brynäs sätta en sen segerpuck, vilket bröt en Modo-svit på tre raka bortasegrar.
Jag sade till grabbarna att i första hand spela på den pinnen vi hade, och sedan kanske ta en bonuspoäng i sudden. Jag är väldigt glad att vi lärt oss att spela på resultatet, och självklart över att vi tog den där extrapinnen. Den kan bli värdefull när serien summeras.

GUSTAF HÖÖK

Mer läsning

Annons