Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han vill möta Modo

MALMÖ. Kungen av Örnsköldsvik förhandlade om en femte säsong i Modo Hockey.
MIF ville annat och när MIF vill annat blir det ofta som MIF vill.
Per Bäckman lämnade Norrland för Skåne.

Annons

Möjligtvis skulle guldtränaren Tommy Sandlin kunna utmana Per Bäckman som den mest framgångsrike tränaren i Modos historia. Två finaler, en semifinal, en kvartsfinal. Per Bäckmans Modo-era har tveklöst många drag av fantastisk och fenomenal.
Ja, det måste man säga. Trots att vi inte vann blev det trygghet för klubben både sportsligt och ekonomiskt. Vi tjänade mycket pengar under alla slutspel och det känns jättebra, säger Bäckman.
MIF har precis dragit igång ett träningsläger under OS-uppehållet när ÖA-sporten träffar denne oblyge åsikternas man.
Jag var inte i Modo för att tillfredsställa spelarna. Det är ganska ointressant vad dom tycker, det är resultatet som är det viktiga.
Så bemöter Per Bäckman påståendet att majoriteten av Modo-spelarna ville ha en ny tränare i våras.
Vi har för många välkammade spelare som inte vill spela sån hockey.
Dystert konstaterar den förre Modo-tränaren att det är för lite fysisk hockey i elitserien.
Modo och MIF är två olika klubbar. Men Per Bäckman, med viljan att uttrycka sig, är onekligen den samme.

SÅGAR KOLLEGOR
Under den timslånga intervjun passar han också på att positionera snacket om blixt- och torpedhockey som hymmel, bara svammel och att såga många av hans kollegor som inte vågar stå för nånting och som i stället för lagets bästa tillfredsställer journalister.
Du är rak och säger vad du tycker. Det borde innebära att du fått mycket skit genom åren?
Nä, inte så farligt. Jag har klarat mig bra och sover lugnt om natten.
Egentligen börjar vi med att prata om Modo.
En av mina roligaste tider som tränare. Jag fick vara med och utveckla åtta-nio väldigt unga spelare och då fick man en kick själv på ålderns höst.
SM-kvartsfinalen i våras sattes punkt i kapitlet om Per Bäckman i Modo Hockey. Punkten sattes med publikens ovationer.
Fantastiskt naturligtvis. Det är väl roligare att bli hyllad än utbuad?
Det var faktiskt nära att det blev en femte säsong, om nu inte MIF kommit med en tvåårsförfrågan.
Jag hade varit i Norrland och Mellansverige. Skåne var enda stället jag inte hade provat och det var ganska viktigt. Sen hade man läst mycket om Malmö i tidningarna och det var intressant att se om det stämde.
Det gjorde det uppenbarligen inte.
Det är ingen skillnad på att vara tränare här mot i Modo. Tidigare har Malmö varit känt för en massa utlänningar och lite halvdåligt humör, men det finns inte kvar nåt av det.
...trots att Bäckis än en gång fick en usel start. Spekulationerna om hans framtid i klubben, vilken inte med automatik kan tilldelas barmhärtighetspris i sin syn på tränare, tog fart.
Man kan inte gå omkring och oroa sig, då blir man tokig. Samtidigt måste man vara beredd på det. Det går ut på att vinna, det går inte att prata om rolig hockey och sånt där dravel.
Många trodde att kontrakterandet av bestämde Bäckman var det perfekta valet för ett lag känt för att innehålla divor. Resultaten kom, om än sent.

STENHÅRT KRIG
Vi har fått en attitydförändring i laget jämfört med i början. Det var inte så viktigt att vinna, man var inte beredd att offra det extra. Nu har vi krigat stenhårt.
Med tre guld på meritlistan finns egentligen bara en dröm och en längtan kvar, förutom att vinna fler guld då. Drömmen om att bli förbundskapten. Ett antal gånger har det varit nära.
Det är väl allas dröm i det här yrket.
Fyra omgångar återstår av grundserien. Mycket tyder på att Modo hamnar tvåa och MIF blir femma eller sexa. Om båda lagen vinner sina kvartsfinaler kan de mycket väl ställas mot varandra i en semifinalserie.
Det vore trevligt och speciellt MATTIAS HJÄLM

SPORTEN

Mer läsning

Annons