Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HALLÅ DÄR Bert-Ola Månsson!

Bert-Ola Månsson, ÖA-sportens nye travredaktör.
Hur är läget?

Annons

Alldeles utmärkt. Jag kan inte klaga över något, det är nästan alltid på topp.

På vilket sätt kommer ÖA:s läsare att upptäcka att vi har en ny travredaktör?
Det var en svår fråga att svara på. Men jag hoppas att min erfarenhet och mina kontakter kommer att innebära att alla travintresserade, och övriga för den delen, kommer att tycka om vårt sätt att redovisa och berätta om händelser kring travsporten.

Vad tycker du om Solängets framgångar?
Man bör vara medveten om att Solänget är en liten bana där ganska mycket, i jämförelse med övrigt i trav-sverige, är ganska smått. På Solänget finns bland annat bara fyra proffstränare och i dagens mediabrus drunknar prestationerna ofta i allt annat trav som vi får direkt till TV-soffan. Men Solänget har av tradition haft profilhästar och nu finns det två glödheta i form av Kenneth Karlssons Translator och Nordgubben.

Du ska även skriva travkrönikor med jämna mellanrum. Vad hoppas du kunna skriva om, låt oss säga, ett halvår?
Då hoppas jag att jag skriver positivt om hästar och händelser och om hur bra det är på Solänget. Jag hoppas också att jag kan förmedla tankegångar kring svensk travsport i allmänhet och att min spalt bidrar till en nyanserad debatt. Det här känns som en utmaning för mig och jag är inställd på att varva ros med ris i mina artiklar.

Du gör ditt första riktiga pass redan i kväll under tävlingarna på Solänget. Hur känns det?
Bra. Det här ska bli roligt.


ULF EKLUND

Mer läsning

Annons