Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Bengt Hedin

Annons

Djurgården blir av med tio poäng för att ha använt för många icke EU-spelare. Är det en bra bestraffning?
Djurgården har gjort fel enligt tävlingsbestämmelserna och då är det klart att ett straff måste utdelas. Men sedan kan man diskutera om det är rätt eller fel att andra lag ska bestraffas.
Ja, många oskyldiga lag berörs.
Man kan diskutera om det är ett realistiskt straff. Om ett lag under den perioden besegrade Djurgården med 54 så behålls det resultatet. Men ett lag som förlorat får plötsligt poängen och fem plusmål. I så fall borde alla resultat skrivas om till 50.
Ni i Modo drabbas ju också, eller hur?
HV tog in en poäng på oss, men vi är ju inte i samma nöd som till exempel Brynäs, Luleå och Linköping. Det här poängavdraget får väldiga konsekvenser för serien och förbundet måste se över vad som är ett realistiskt straff. Brynäs kan helt plötsligt missa slutspel och Limköping kan få kvala.
Killen som det handlar om, Jiro Nihei, andremålvakt i Djurgården har ju knappt varit inne på isen.
Ja, han har ju inte varit inne på banan och inte påverkat matcherna. Det är något som är fel då serien förändras bara på grund av en båsöppnare. Då är det bättre att förbundet dömer ut ett ordentligt bötesbelopp.
Djurgården har alltså gjort ett misstag, är det besvärligt för er ledare på att hålla koll på alla regler nu när ni byter spelare så pass ofta?
Nej, det är det inte. Det finns regler och förordningar och det är bara att fråga sportavdelningen på hockeyförbundet om råd om det är något du undrar över. Det Djurgården gjorde får helt enkelt inte hända. Det är bättre att kolla en gång för mycket.
Nu kan det mycket väl bli så att ni får möta Djurgården i en kvartsfinal, ett Djurgården som är tio poäng bättre än vad tabellen visar.
Oavsett vilka vi möter så börjar vi om från noll. Vill man gå hela vägen måste man slå alla lag.


PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons