Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HALLÅ DÄR

MARTIN OLOFSSON som i söndags blev schweizisk innebandymästare med sitt Alligator Malans efter 3-2 i matcher mot Wiler.

Annons

Hur är läget?
Trött. Det har varit en lång natt som aldrig ville ta slut. Vi avslutade firandet med att äta frukost tillsammans.
Klubben har vunnit mästerskapet två gånger tidigare. Var det här speciellt?
Ja, det vill jag nog påstå. Det är första gången i klubbens historia som laget vinner både schweiziska cupen och mästerskapet. Så nog blev det lite extra firande alltid. Det blev långbord i hemmaarenan för alla spelare med respektive plus de större sponsorerna. Jag tror att vi var närmare 150 personer som firade guldet.
3-2 till er i femte och avgörande matchen. Du gjorde ett mål och passade till ett. Nöjd?
Ja, efter jul har det bara blivit bättre och vi har spelat riktigt bra under en ganska lång period. Nu trivs jag verkligen bra här nere.
Kan man tolka det som att du stannar i klubben?
Ja, det lutar åt det. Jag ska ta ett snack med klubbledningen under den här veckan och det mesta pekar på att jag och Anna väljer att stanna. Allt har blivit så mycket bättre på senare tid; språket inte minst och då är det mycket lättare att umgås med lagkamraterna. Dessutom är jag förtjust i klimatet och att vi fick sommar här redan i januari gör det inte sämre.
Så ÖSK kan sluta drömma om att du ska flytta hem?
Åtminstone till nästa säsong. Jag känner inget sug efter att spela i den svenska elitserien och nu när Anna och jag trivs finns det ingen anledning att flytta hem redan efter ett år. Dessutom är det lockande att få spela Europacupen med Alligator Malans.
Vad tycker du om ÖSK i
övrigt?
Bra, naturligtvis. Jag följde på distans allt som hände i damernas SM-final och det var synd att de inte orkade hålla undan, men tjejerna har gjort ett strålande slutspel. För herrarnas del var det tråkigt att de tappar Andreas Carlbom, men kan resten hålla sig hemma får de ändå ett ganska bra lag.
VM-guld, SM-silver och schweizisk mästare. Vad har du kvar att sträva efter?
Ett SM-guld har jag alltid drömt om. Men det får vi, som sagt, ta lite senare.


ULF EKLUND

Mer läsning

Annons