Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där!

Henrik Melinder, 23, förre Modobacken som blivit historisk. Han var med om den längsta ishockeymatchen genom tiderna i Sverige.
”Henkes” Troja avgjorde 41 sekunder in på den åttonde perioden mot Bofors i den första play off-matchen.

Annons

Trött i dag?
Man är jävligt trött, hade svårt att somna. Det är sjukt egentligen att matchen höll på så länge. Vi spelade två och en halv match.
Klockan var 27 minuter över midnatt, natten till torsdag, när åskådarna i Sunnerbohovs ishall i Ljungby äntligen fick gå hem. Mika Välilä sköt då 21 för Troja.
Publiken var trogen och nästan alla av de 2300 stannade kvar, trots att allt såldes slut i kioskerna. Några gick hem efter fjärde perioden, men kom tillbaka när de hörde på radion att matchen fortfarande höll på. Jag fick också höra att skiftarbetare som slutade vid tolv kom till hallen och såg slutet.
Hur reagerade du när segermålet kom?
Härligt att skiten var slut, man kände faktiskt så. Jag hade precis bytt när vi gjorde 2-1. Det var inte mycket till konstruktivt spel i slutet. Flera spelare i lagen fick kramp i lår och vader.
Man orkade första tio sekunderna i varje byte, sedan var syret slut. Jag spelade vartannat byte hela matchen, vi hade bara fem backar.
Ni vann skotten med hela 92-38.
Vi borde helt klart avgjort tidigare, men deras målvakt (Fredrik Eriksson) var mycket bra. Vi vann skotten med 28-3 i sjätte perioden. Det blev nästan bara försvar mot slutet, ingen orkade göra något mycket framåt.
Blev du inte hungrig?
Visst, men vi stoppade i oss bananer och drack sportdryck. Man tappade mycket vatten den kvällen.
Du fick pris som matchens lirare i Troja.
Det var kul och är nöjd med vad jag har presterat efter jul.
Hur har säsongen varit för ditt lag?
Före jul var vi inte bra, förlorade bland annat sex raka matcher. Men efter jul har det fungerat bättre. Nu är vi bara en match ifrån att ta oss till kvalserien. Det skulle vara skoj att möta Leksand, AIK och Timrå.
Att vi nått så här långt är mer än vad vi hade hoppats på. Vi slår ur underläge hela tiden och nu ska vi göra allt för att fixa en plats i kvalserien. Men vi har haft svårt borta mot Bofors i vinter.

Fotnot: Det tidigare svenska rekordet var från 7 mars 1995 då Olofström vann över Kristianstad med 43 i en kvalmatch till division I. Då gjorde Roman Steblecki det avgörandet målet 13.38 in i den sjunde perioden. Världens längsta hockeymatch spelades 24 mars 1936. Det dröjde till 16.30 in i den nionde perioden innan Detroit Red Wings Modere Mud Bruneteau avgjorde Stanley Cup-semifinalen mot Montreal Maroons.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons