Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halén utsedd till årets högersexa

/
  • Anton Halén, Helgumskillen, utsågs under onsdagskvällen till elitseriens bäste högersexa av Svenska Handbollsförbundets jury. Under torsdagen jagar han och de övriga i årets unga Drott-upplaga, klubbens 11:e SM-guld på 24 finalförsök.
  • Debuten i A-landslaget i januari kan toppas med ett SM-guld, men då måste Kristianstad besegras före tredje gången den här säsongen.

Anton Halén från Helgum, 23, är inte bara trolig startspelare hos HK Drott i torsdagens SM-final mot Kristianstad.

Under onsdagen togs han även ut i Svenska Handbollsförbundet All Star Team som bästa högersexa under årets elitseriesäsong.

Annons

Säsongen 2012/13 kommer Helgumskillen Anton Halén sent att glömma. Han avslutade visserligen även säsongen 2011/12 väldigt starkt, men i år har han fått sitt stora genombrott.

Med 111 gjorda mål från antingen högerkanten eller via kontring blev han näst bäste målskytt för Drott den här säsongen, bara slagen av Magnus Perssons 169.

Dessutom har han hunnit med att debutera i A-landslaget under hemmaturneringen i januari då "framtidens" landslag tog finfina skalper mot både Tjeckien och Österrike.

– Visst har det varit en kanonsäsong... men den är inte över. Förhoppningsvis har vi det roligaste framför oss, säger Anton till Sporten strax efter lunch på onsdagen.

Sollefteå Handbollsfostrade Halén hymlar inte om att det är guld som gäller.

– Vi har mött Kristianstad tre gånger den här säsongen och vi har vunnit två av dem. Visst har de många bra spelare, men det har vi med, påpekar Anton Halén som senare under onsdagen blev inröstad av två olika All Star Team.

Dels i Svenska handbollsförbundets för hela säsongen.

Dels i "experten" Martin Frändesjös gällande själva slutspelet.

– Jag gjorde ingen kanonmatch senast mot Lugi, men formen känns fortfarande bra. Jag är varken sjuk eller skadad, fotlederna håller bra om jag tejpar dem, säger Halén vars lag tog sig till final via en uddamålsvinst mot Lugi i den avgörande semifinalsmatchen, 24–23.

Ni ledde med sju mål i halvtid, men höll på att tappa?

– Vi har ett ungt lag och det går mycket upp och ned för oss i matcherna. Men när det väl funkar spelar vi riktigt, riktigt bra. Förhoppningsvis är det vi som leder matchen efter 60 minuter i morgon.

Är det bättre för Er att jaga än att försvara en ledning?

– Nja, jag leder mycket hellre matcher än ligger under i dem. Det gäller bara att fortsätta vara fokuserad och tålmodigt spela det spel vi är bra på.

Och det är?

– Bra försvarsspel och gärna snabba kontringar på det.

Om det är ett guldrecept återstår att se.

Avkast görs klockan 17 och matchen sänds direkt i SVT.

Mer läsning

Annons