Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håkan som väntatVingarna dominerade Hampnäsruset • Vann tre av fyra distanser

Själevad. Håkan Mårtensson siktar på en framskjuten placering i Stockholm maraton. Då är Hampnäsruset ett bra träningslopp. I lördags vann han den långa distansen före tre klubbkompisar.
I damklassen slog Camilla Thelin en av Ångermanlands bästa på distansen tolv kilometer.

Annons

Årets upplaga av det årligen återkommande Hampnäsruset hade ett starkt startfält.
Det bästa motståndet hittills, säger Håkan Mårtensson som sprang loppet som en del i förberedelserna inför Stockholm maraton i början av juni.
Han fick en lucka redan från start och ledde hela vägen in i mål. Efter honom var det tätare tre klubbkamrater var inblandade i en spurtstrid om platserna bakom. Daniel Forsman drog längsta strået före Robert Johansson och Anders Mannelqvist.
Vingarna igen
Även på herrarnas korta distans, sex kilometer, var det en Vingarnalöpare som tog hem segern Magnus Näslund.
På långa distansen på damsidan överraskade Vingarnas Camilla Thelin genom att slå en av Ångermanlands bästa löpare, Kristina Forslund från IFK Nyland.
Fick råd
Camilla Thelin fick segerreceptet från Håkan Mårtensson.
Hon frågade mig hur hon skulle göra och jag sa att hon skulle haka på Kristina Forslund så länge som möjligt och slå henne i spurten och det gjorde hon.
Det låter enkelt men det är en bra prestation, inte minst med tanke på att det är första säsongen som Camilla Thelin satsar på löpning. Tidigare har hon spelat innebandy och fotboll.
Håkan Mårtensson har två lopp som han satsar på i år, det ena är Stockholm maraton och det andra är Berlin maraton. Målet är att komma under två timmar och 30 minuter på sträckan. Störst chans att göra det är i Berlin, den banan är lite flackare än i Stockholm, som egentligen bara har en riktigt jobbig passage Västerbron.
När man börjar bli trött efter cirka tre mil då ska man över Västerbron för andra gången.
Som bäst har Håkan Mårtensson sprungit Stockholmsmaran på två timmar och 45 minuter.

KAJ GLÄNNESTRAND

Mer läsning

Annons