Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haik numret för litet mot Haparanda

Haik kom hyggligt undan i premiären av den norra damallsvenskan.

Visserligen vann Haparanda enkelt med 9-2, men hemmatjejerna stod upp bra.

Annons

– Vi jobbade starkt och försökte hålla laget kort över hela banan. Det klarade vi av på ett bra sätt, sa tränaren Ulf Orvér.

Fram till den 18:e minuten höll Haik emot också målmässigt, men sedan small det till rejält. På drygt sju minuter gick norrbottningarna ifrån till 4-0.

Haparandas starka vapen var skridskoåkningen, men laget kändes både fysiskt starkare och mer tekniskt.

– De spelade en fin bandy och höll hela tiden bollarna efter isen, så jag är nöjd att vi kom undan relativt bra. De spelade ju 4-4 mot det tilltänkta topplaget Söråker.

Med en stomme av finska toppspelare, blir säkert Haparanda att räkna med i toppen av den norra allsvenskan. Sedan om de orkar rå på Sandviken och Söråker i längden återstår att se.

Laget hämmades helt klart av den mindre bra isen före paus, för efter blev det bättre fart i spelet.

– Vi gjorde en stark kämpainsats, hela kollektivet ska ha beröm för att de aldrig gav upp, utan jobbade vidare i 90 minuter.

Målvakten Malin Viklund, gjorde en plusbetonad comeback, utan henne hade nog siffrorna farit iväg.

– Hon är härlig, trots att vi ligger under klart, skriker hon och härjar när det bara återstod fem minuter av matchen. Det ger positiv energi för oss.

Minna Norrgrann gjorde inte bara lagets båda mål, utan jobbade hårt och spelade rejält och fysiskt matchen igenom. Hon var laget bäste utespelare i mittfältsposition.

Även Anna-Maria Svedberg får ett plus i kanten som defensiv mittfältare.

Mer läsning

Annons