Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haik nollade Östersund

Haik har fått en flygande start i bandyettan, 11–1 i premiären följdes upp med 6–0 mot erkänt svårspelade Östersund på bortaplan.

Annons

– Det var länge sedan som vi spelade så bra som laget gjorde under matchens första 45 minuter, berömmer tränaren Ulf Petersson efter fullpoängaren.

En stark defensiv gjorde att Härnösand fick många kontringsmöjligheter som laget utnyttjade på ett bra sätt.

– Vi behövde tre fyra pass på klubbladet, därefter vände grabbarna spelet blixtsnabbt.

Redan efter 45 minuter var den här matchen avgjord, fem mål kändes väldigt stabilt.

– Spelmässigt var det inte lika bra efter paus, men vår defensiv fortsatte dock vara väldigt stark. Laget släppte inte till mycket. Det känns väldigt glädjande med tanke på att vi tränat just de detaljerna under veckan.

17–1 på två matcher är starka papper.

– Helt klart, att åka hit till Östersund brukar inte vara lätt. Deras plan är liten och de brukar vara svårspelade här. Vi fick ju stryk mot dem innan serien, så man hade full respekt för dem.

Spelmässigt var det här en lagseger, tränare Petersson hyllade kollektivet den här gången. Mittfältaren Erik Risby, dock snäppet bättre än övriga och backen Stefan Åhman, visade vad rutin betyder i spelet.

– Framförallt bjöd vi på en bra bandy, det här spelet lovar gott inför fortsättningen. Det känns fint att hela laget fungerade även den här gången. Det var stabilt överlag.

Division 1 Norra

Östersund-Haik 0–6 (0–5)

H: Erik Risby 2, Jens Wikström 2, Karl Forslund, Daniel Embretsen

Mer läsning

Annons