Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haik kvar i botten efter nya förluster

/

Två stora förluster och fortfarande tabelljumbo med bara en poäng.
Ändå är Haiktränaren Uffe Pettersson inte alls så nedslagen som man skulle kunna tro:
– Nej, det blev visserligen stora siffror, men jag vill ändå påstå att det går åt rätt håll. Det blir bättre och bättre allt eftersom.

Annons

Mot Unik förlorade Haik hemma på Högslätten med klara 1-7 precis före julvilan. Nu på bortaplan gjorde de en avsevärt mycket bättre match och speciellt i första halvlek.

– Vi låg under med 5-2 i paus, men det var alldeles för stora siffror sett till matchbilden.

Nu gick hemmalaget ifrån ytterligare i andra halvlek, men det positiva var i alla fall att Haik mäktade med tre mål på bortaplan.

– Tidigare handlade det i princip bara om försvarsspel, men nu börjar även det offensiva spelet likna någonting.

Ytterligare ett steg i rätt riktning var hemmamötet med topplaget Katrineholm som Haik spelade helt jämnt med i 60 av matchens 90 minuter. Men när hemmalaget missade en straff vid ställningen 1-3 och Katrineholm i anfallet efteråt ökade på till 4-1 efter en hörna gick luften ur Haikspelarna.

– De är riktigt tunga att möta. I 60 minuter står vi upp riktigt bra mot dem, sedan orkar vi inte och siffrorna rinner iväg.

Haik är fast förankrade i botten av tabellen, men tro inte att laget gett upp ännu. En kvalplats finns fortfarande inom räckhåll för det unga Härnösandslaget.

Bästa spelarbetygen i Haik går till Alexander Heiner, samt ungdomarna Daniel Embretsen, Björn Sandström, Viktor Johansson och Erik Risby.

Fakta

Allsvenskan norra

Haik-Katrineholm

2-9 (1-2)

H: Viktor Skyttner och Erik Risby

Unik-Haik

8-3 (5-2)

H: Björn Sandström, Dan Embretsen och Viktor Johansson.

Mer läsning

Annons