Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haik kammade noll i Hälsingland

Vädermässigt fick Haik ett varmt mottagande av Team Hälsingland i det damallsvenska mötet.

Men trots härliga 13 plusgrader slutade det med minus sju i mål.

– Vi räckte inte till helt enkelt, medger Ulf Orvén i Haik efter 7–0-förlusten.

Annons

Härnösand inledde seriespelet med att spela 2–10 mot Haparanda förra helgen.

– Vår målsättning med dagens match var att hålla ned siffrorna i allra största mån, men tyvärr kunde vi inte hålla ihop laget som vi önskat i första halvlek.

– Det blev för långt mellan lagdelarna och det gjorde att vårt försvar ställdes inför jättesvåra uppgifter gång efter annan, förklarar Haik-tränaren Ulf Orvén halvtidsresultatet 0–5.

Efter paus fick gästande Haik bättre balans i positionsspelet och Team Hälsingland fick spela runt mycket mer.

Framåt då?

– Vi hade några hörnor, men inte så värst mycket mer. Men jag är nöjd med hur försvarsspelet såg ut i andra halvlek, summerar Orvén som ville plussa extra för Tora Uebel som återigen visade sin smartness och brytningsskicklighet.

– Jag vill också berömma våra andra tjejer födda 1999 (Nora Haglund och Anna Häggblad) som fick hoppa in för saknade Minna Norrgran och Sofie Zachrisson. Det är ett tufft steg för dem att möta rutinerade seniorer, men de gör det med rätt inställning, berömmer Orvén.

Något som Ni måste jobba mer med?

– Närkampsspelet. Vi blir bättre och bättre på att komma nära, men vi är inte tillräckligt rejäla så att vi på ett juste sätt kan få stopp på en del av motståndarnas anfallsförsök. Men det kommer, det kommer...

MATCHFAKTA

Team Hälsingland–Härnösand 7–0 (5–0)

Mer läsning

Annons