Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haik föll med snöflingorna

/
  • Ulf Petersson, Haik Bandy, gillade det han fick se efter paus mot Rättvik.

Tre billiga mål av totalt fyra insläppta före paus, men resten av matchen var Haik-tränaren Ulf Petersson skapligt nöjd med.
– Vi är långsamt på rätt väg, men vi måste göra några små justeringar för att skapa mer framåt, säger han efter 1–6 hemma mot Rättvik.

Annons

Det blev en urtung start för Haik i hemmamötet med Rättvik. 0–1 kom efter 3:07, 0–2 efter 6:48.

– Det första målet är inget att säga om, men övriga tre mål i första halvlek känns lite för lättvindiga. Speciellt nu när vi har så förtvivlat svårt att göra mål själva, säger Haik-tränaren Ulf Petersson.

Hemmacoachen fick ett 0–4-underläge att jobba vidare ifrån efter den första halvlekens "snöskottande".

– Rättvik klarade av spelet i yrsnön mycket bättre än oss. De känns tyngre och är mer rejäla på nå´t vis. Vi gör en klart mycket bättre andra halvlek, men vi måste nog försöka göra lite korrigeringar i vårt spel för att kunna utmana lite mer framåt än vad vi gör för tillfället.

– Vi förvarar oss bättre och bättre, men samtidigt gör vi för få mål för att kunna vinna matcherna, konstaterar Haik-tränare Petersson.

Vad är det Ni måste göra?

– Det får vi nog resonera oss fram till, men helt klart skall vi snacka igenom nå´t på måndagsträningen. Efter UNIK nästa helg har vi ju Selånger två gånger om – tills dess måste vi fått till vårt offensiva bättre, avslöjar Petersson.

Nyförvärvet från Östersund, Emil Ihrén, gjorde hemmalagets enda mål mot Rättvik bra precis halvvägs in i andra halvlek vid ställningen 0–5.

Högst betyg får dock en annan ung spelare i truppen, Björn Sandström.

– Björn var en positiv överraskning. Han och vår veteran Stefan Åhman på backen får högst betyg av mig i dag, summerar Ulf Petersson.

MATCHFAKTA

Härnösand–Rättvik 1–6 (0–4)

H: Emil Ihrén. R: Johan Bergström, Erik Lundin, Patrik Huber, Martin Widén, Johannes Häggström, Markus Karlström.

Hörnor: 5-4

Mer läsning

Annons