Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hägglund: Mycket märkligt av förbundet

/
  • Tommy Boustedt och Leif Boork förklarar varför bland andra Modos Tina Enström inte kom med i OS-truppen.

I tisdags höll Damkronornas förbundskapten Niclas Högberg presskonferens där han presenterade den svenska OS-truppen.

I dag, fredag, höll förbundet en ny presskonferens där man presenterade de som inte kom med.

Ungefär så.

Annons

Det hela är dock ytterst märkligt.

Förbundet tyckte tydligen att man behövde förklara sig och inte ta med sig några jobbiga frågor till Sotji.

De jobbiga frågorna heter Elin Holmlöv och Tina Enström. Tina har varit given i landslaget, men tog en time out från hockey, blev sugen igen och är nu en av Modos ledande spelare och är tvåa i Riksseriens poängliga.

Men inte tillräckligt bra tycker firma Högberg och Boork, tydligen mest Boork, och de valde alltså att inte att plocka med Enström och Holmlöv.

Fine, that´s it. Det borde ha stannat där.

Spelare petas, spelare som kanske vi betraktare utanför den innersta kretsen tycker ska vara givna, kommer emellanåt inte med till stora turneringar. Det har hänt förr och det kommer att hända igen.

När Pär Mårts för någon vecka sedan presenterade herrtruppen fanns bland andra Victor Hedman inte med, en Victor Hedman som spelar sitt livs hockey just nu. Och i höstas valde Tina Enströms bror Tobias att tacka nej till OS-spel, flera månader innan truppen skulle presenteras.

Jag och många andra vet fortfarande inte varför "Toby Orr" hoppade av.

Men någon ny presskonferens blev det självklart inte. Inte heller när Mikael Samuelsson för fyra år sedan fick ett klassiskt spel och bad Bengt-Åke Gustafsson fara och flyga.

Men nu var det alltså dags där Boork och Tommy Boustedt, landslagschefen, att träda in och förklara varför Enström och Holmlöv inte är med och Boork sade (till Sportbladet) bland annat om Tina Enström att "hon är inte tillräckligt bra när det gäller försvarsspelet, fysiken, och hon har en del andra saker som man kan ha synpunkter på. Det är inget snack, jag tycker inte att hon är kvalificerad för det här."

Bland annat.

Jag tycker hela den här cirkusen var onödig av förbundet. Man kunde ha meddelat spelarna enskilt, förklarat lugnt och sansat och sedan hade de fått köpa det vare sig de vill det eller inte. Spelare petas och det gör ont, men så är det.

Men här sitter två av hockey-Sveriges tyngsta hockeyherrar och håller en presskonferens där de bland annat förklarar varför en 23-årig hockeytjej inte kommer med till Sotji och jag tycker det är ytterst märkligt.

Presskonferensen känns också som någon form av underbetyg mot Niclas Högberg då man måste "göra om" för att förtydliga.

Mest trist är det alltså för Tina Enström vid sidan av får sitta och höra att hon inte duger, och dessutom går ledningen in i detalj på varför hon petas.

Har något likande ens hänt?

Mer läsning

Annons